Yrityksesi tulevaisuus rakentuu juuri nyt – ja me autamme sinua onnistumaan

Miten voit huolehtia yrityksesi pitkän tähtäimen menestyksestä jo tänään? Onnistunut tulevaisuus edellyttää yrityksesi tärkeimmän voimavaran eli henkilöstön huomioimista kaikessa päätöksenteossa. Kun henkilöstö onnistuu joka päivä työssään, yrityksesi tuottaa lisäarvoa asiakkaille. Silloin menestys rakentuu osapuolten väliselle luottamukselle ja arvostukselle.

Yrityksesi ei toimi kuitenkaan missään kuplassa ja työelämän nopea muutos vaikuttaa myös sinun yrityksesi kilpailukykyyn. Mistä löydät osaavaa henkilöstöä eläkkeelle siirtyvien rautaisten ammattilaisten tilalle? Minkälaisen digiloikan yrityksesi pitää tehdä, jotta säilytät tuotannon tehokkaana ja saat vähennettyä turhia aikasyöppöjä? Miten 24/7 pyörivässä yhteiskunnassa ja jatkuvassa tietotulvassa kukaan pystyy enää keskittymään olennaiseen ja saamaan töitään valmiiksi?

Työelämän muutoksen menestyksellisessä hallinnassa et pääse pitkälle pelkästään kiikaroimalla tulevaisuuden haasteita ja yrityksesi ulkopuolisia uhkia tai asioita, joita sinulta puuttuu. Sen sijaan sinun tulee kääntää katseesi siihen, mitä sinulla on jo olemassa: henkilöstöösi – sekä miten voit varmistaa heidän onnistumisensa, osaamisensa ja jaksamisensa jatkuvan muutoksen keskellä. Onnistuminen kestävän menestyksen rakentamisessa varmistaa, että yritykseesi haluavat tulla töihin nekin työntekijät, joilla on vaihtoehtoja ja alansa parasta osaamista.

Uusi Työkykyjohtamisen riskimittari -palvelumme kartoittaa yrityksesi riskit

Yksi menestyksen tärkeimmistä resepteistä Elon Menesty Yrittäjänä -tutkimuksen mukaan on vahva johtamisosaaminen. Hyvä johtaminen on ennakoivaa, tavoitteellista ja pitkäjänteistä toimintaa, joka edellyttää yrityksen prosessien kehittämistä. Kuulostaa kovalta työltä ja juuri siitä hyvässä henkilöstön huomioivassa johtamisessa onkin kyse – se ei tapahdu sattumalta tai vahingossa. Päätökset perustuvat aina periaatteisiin, tarvitsevat tuekseen tietoa ja niiden toteuttaminen käytännössä edellyttää toimivia prosesseja tai toimintatapoja. Elo ei halua jättää asiakasyrityksiään yksin tämän haasteen kanssa, vaan tulee kumppaniksi rinnalle ja tarjoaa, työkaluja, tietoa ja ehdottaa toimivia toimintatapoja.

Työkykyjohtamisen riskimittari on Elon uusi palvelu työllistäville yrittäjille. Verkosta löytyvän palvelun avulla pystyt nopeasti kartoittamaan oman yrityksesi henkilöstöön liittyvät riskit. Tiedon avulla pääset ennakoimaan ja saamiesi ehdotusten kautta kehittämään toimivia käytäntöjä riskien minimoimiseksi. Kartoituksen tekemiseen menee vain muutama minuutti – saat vastauksen yrityksesi tilanteesta välittömästi ja pääset tutustumaan hyviin käytäntöihin, joiden avulla voit kehittää yrityksesi johtamisen prosesseja eteenpäin.

Kartoituksen jälkeen varsinainen työ eli kehittämistoimet voivat alkaa. Kannattaa valita yrityksellesi tällä hetkellä kaikkein tärkein ja kriittisin osa-alue ja aloittaa siitä. Pienet mutta konkreettiset askeleet asioiden kuntoon saattamiseksi ovat tärkeämpiä kuin laajamittaiset suunnitelmat, joista ei vielä irtoa mitään käytäntöön. Monet pienet kehitystoimet eivät vaadi rahaa vaan päätöstä uudenlaisesta toimintatavasta ja siihen sitoutumista. Onnistuessaan ne saattavat säästää paljon rahaa. Erinomaisena esimerkkinä tästä on hyvä johtaminen, jonka on suoraan yhteydessä henkilöstön työkykyyn ja yrityksen menestykseen.

Kutsumme sinut tutustumaan Elon uuteen kartoituspalveluun – haluamme olla kumppanisi matkalla kohti yrityksesi kestävää menestystä.

Tutustu Työkykyjohtamisen riskimittariin >

Marjo Wallin, työkykyjohtamisen kehittämispäälikkö

Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara nyt ja tulevaisuudessa, tietää Marjo Wallin.