Vanhemmuus opettaa taklaamaan myös työarjen haasteita

Kun aikaa on vierähtänyt vuosi tai enemmänkin tiiviissä yhteiselossa lasten kanssa ja sitten pitäisi palata takaisin työrytmiin, otsa menee herkästi huolesta ruttuun. Vanhemmuudesta saaduista opeista on kuitenkin iloa myös töissä.

Vanhempainvapaa on takana ja töihin paluu edessä. Mielessä pyörii huoli jälkikasvusta: miten päiväkotiarki lähtee käyntiin, miten päivittäiseen työrytmiin totutaan, riittävätkö vuorokauden tunnit hoitamaan kaiken. Samalla mielessä pyörii pitkän työtauon aiheuttama epävarmuus: apua, entä jos olen unohtanut kaiken?

Palasin itse työhyvinvoinnin asiantuntijan arkeen äitiyslomani ja vanhempainvapaani jälkeen tammikuussa. Jo paluun lähestyessä mielessä alkoi pörräämään yhtä jos toista fiilistä, jotka vaihtelivat työinnosta haikeuteen. Kaiken keskellä mieleeni nousi kuitenkin oivallus: äitinä olen oppinut ja ylläpitänyt asioita, jotka kantavat töihin paluun lisäksi vielä pitkälle vakiintuneeseen työarkeen.

Neukkareista keittiöpalavereihin ja takaisin

Vanhemmuuteen ja työntekoon sekä niiden väliseen suhteeseen on yhtä monta lähestymistapaa kuin vanhempaakin. Usein ajatellaan, että äitiysloma tai vanhempainvapaa on kuin oma kuplansa, jonka kosketuspinta työelämään on lähes olematon. Mielestäni yhtymäkohtia löytyy kuitenkin paljon, joskin toki eri mittakaavassa. Tiimipelurina ja asiantuntijatyön tekijänä yhteistyö on aina ollut minulle luonteva tapa hahmottaa niin kotielämää kuin asiantuntijatyötä. Peruspalikat ovat samat!

Pelkistetäänpä hieman. Tiimityössä suurimman osan ajasta kuvio rullaa mainiosti, mutta jos jokin menee vikaan, tiiminjäsenet antavat toisilleen palautetta. Mikä meni hyvin ja mikä ei niin putkeen? Sitten sovitaan, miten jatkossa toimitaan – ja pyritään myös pysymään siinä. Myös viikkopalaverit auttavat rytmittämään ja suunnittelemaan juoksevia asioita. Tekemisen priorisointia voi helpottaa myös ulkopuolelta hankituilla palveluilla.

Siis kotiarjessa – luulitko, että kerroin työntouhusta? Aika usein ei edes tajua, että duunissa tulee tehtyä samantapaisia asioita päivittäin. Kun ensimmäisinä viikkoina töihin paluun jälkeen vielä hermostutti, muistutin itseäni, että organisointitaidot eivät katoa mihinkään. Kun kolmen lapsen arjen pyöritys onnistuu, antaa se itselleni uskoa suoriutua mistä vain.

Vanhemmuudesta saadut opit auttavat myös työelämässä, tuumaa Anne Kukkola.

Kuppi nurin – ei se mitään

Vanhemmuus vaatii läsnäoloa vuorokaudenaikaan katsomatta. Tuolloin mielessä ei välttämättä pyöri itsensä kehittäminen, etenkään työuraa ajatellen, mutta avoin mieli löytää uutta yllättävistä paikoista. Henkilökohtaisesti äitiys on ollut minulle hyvin opettavaista. Tunnen omat rajani ja tehokkaimmat palautumiskeinoni paremmin. Lapset ovat myös laittaneet neuvottelu- ja motivointitaitoni tiukkaan testiin!

Keskustelutaitojen hioutumisen lisäksi olen oppinut hyväksymään, että välillä asiat ovat hyrskyn myrskyn keittiöpöydästä lattioihin – eikä se ole maailmanloppu. Kun pienet ja isot epätäydellisyydet pystyy hahmottamaan osana kokonaisuutta, se sataa suoraan stressinhallinnan laariin myös töitä ajatellen.

Kollegat inspiroivat ja tukevat

Vaikka olen itse pystynyt ammentamaan vanhemmuudesta paljon myös työtehtävieni hoitamiseen, oma työtiimi on ollut korvaamaton tuki ja innostuksen lähde. Oli upeaa nähdä, mitä kollegat olivat luoneet poissa ollessani. He osaavat myös vinkata minulle, mihin kannattaa perehtyä, joten käytän aikani mahdollisimman tehokkaasti.

Erityisen tärkeää on kollegoiden ymmärrys ja joustavuus myös töihin paluun jälkeen. Sähköpostiin vastaaminen voi odottaa, mutta päiväkodin portilla seisova lapsi ei. Siksi toivon, että jokaisella työpaikalla muistetaan, ettei kotielämää voi täysin sulkea työpaikan ulkopuolelle. Se vaikuttaa meihin koko ajan – myös vanhempainvapaan jälkeen. Perhemyönteinen kulttuuri helpottaa perheen ja työn yhteensovittamista. Tyytyväinen vanhempi voi paremmin myös työssä, sillä kodin ja työn kokemukset liikkuvat molempiin suuntiin.

Ja kuka tietää: vanhempainvapaalta palanneelta voi löytyä takataskusta juuri se mahtava neuvottelukeino tiukkaankin palaveriin.

Millaisia kokemuksia sinulla on ollut töihin palaamisesta? Kuulostaako kokemukseni tutulta vai onko sinulla ollut ihan toisenlainen matka?

Vinkkini äitiyslomalta palaajille

1. Anna itsellesi aikaa sopeutua: Töissä ei tarvitse tietää kaikkea heti ekalla viikolla. Asiat kyllä palaavat taas mieleen ja toimintatavat alkavat jälleen rutinoitua. Muista myös, että perhekin tarvitsee hieman totutteluaikaa muutokseen.

2. Ole aktiivinen ja rohkea: Jos huomaat tarvitsevasi kertausta, raivaa sille aikaa ja ota kaikki irti koulutustilaisuuksista. Nykäise työkaveriasi hihasta ihan perusjuttujenkin osalta!

3. Muista työajan joustavuuden hyödyntäminen: Jos työpaikallasi on käytössä liukuva työaika tai muu työaikaan joustoa tuova järjestely, hyödynnä sitä. Näin helpotat työn ja perheen yhteensovittamista.

4. Käänny esimiehesi puoleen: Hyvä esimies auttaa sinua pääsemään työn rytmiin kiinni ja asettamaan tarkoituksenmukaisia ja innostavia tavoitteita.

5. Ota apukäsiä arkeen: Kaikkea ei tarvitse tehdä alusta loppuun itse töissä tai kotona. Ystävät, perheenjäsenet ja kollegat auttavat kyllä mielellään.

6. Muista, että paluu on yksilöllistä: Kaikkien tilanne on uniikki. Mieti, millä keinoilla löydät tasapainon. Jotakuta auttaa kodinpalvelut, toista puolestaan toisen vanhemman hoitovapaa. Joskus myös lyhennetty työviikko voi auttaa!

7. Saa jännittää! Hengitä, keskity ja anna palaa – jännitys kertoo, että välität työstäsi!

Anne Kukkola

Kirjoittaja työskentelee Elon työhyvinvoinnin kehittämispäällikkönä Jyväskylässä.