Vaivattomasti ja turvallisesti yrittäjän polulla

Eero Sallasmaa

Yrittäjyyteen liittyy vahvasti yrittäminen ja sen lisäksi tarvitaan idea siitä, mistä rahaa tulee ja ymmärrys, mihin rahaa menee. Näiden välillä tapahtuvat asiat voidaan ajatella liiketoimintana. Kun yrittää, tarvitaan usein yritys ja yrityksen perustamiseen Yrittäjän Polku on oiva väline.

Alku aina hankalaa – vai onko?

Toimintaympäristö ja sen myötä asiakaskäyttäytyminen on viime vuosina muuttunut ja muuttuu edelleen. Työeläkeyhtiön näkökulmasta erityisesti YEL-asiakkaat hankkivat vakuutuksensa entistä useammin jonkin sähköisen palvelun kautta. Toisaalta asiakkaat haluavat helppoutta ja vaivattomuutta − toisaalta tunteen ja varmuuden siitä, että kaikki on kunnossa ja tehty ”by the book.”

Yrittäjätoiminnan aloittaminen tuntuu monen yrittäjän mielestä turhan monimutkaiselta, kun on muistettava huolehtia lukuisista asioista. Pakollisten asioiden pitäisikin onnistua mahdollisimman helposti, jotta esimerkiksi vakuutusturva ei jää hoitamatta. Yhä useampi yrittäjä haluaa ottaa työeläkevakuutuksen verkossa silloin, kun hänelle parhaiten sopii.

Yrittäjän Polussa työeläkevakuutuksen voi ottaa vaivattomasti ja luottaen siihen, että Yrittäjän Polun kumppani Elo hoitaa sen kerralla kuntoon. Ja tietysti ilman ylimääräisiä kuluja. Samalla voi myös hoitaa muutkin yrityksen perustamiseen kuuluvat asiat. Palvelu tarjoaa kaiken muun paitsi liiketoimintasuunnitelman eli sen idean. Kun sinulla on idea, jonka haluat toteuttaa, pääset Yrittäjän Polun avulla helposti eteenpäin. Polkuun on nimittäin liittynyt Suomen mittakaavassa ensimmäistä kertaa mukaan kaikenkattava joukko kumppaneita tuottamaan palvelua yrittäjyyden hyväksi.

Yrittäjien tukena, jottei tulisi ikäviä yllätyksiä

Myös Elo haluaa olla mukana palvelussa, jossa yrittäjien on helppo asioida ja ottaa YEL-vakuutus oikeaan aikaan. Haluamme auttaa yrittäjiä onnistumaan ja ennakoimaan tulevaisuutta. Yrittäjän YEL-vakuutus turvaa kahdella tavalla: se antaa turvaa sekä työuran ajaksi että sen jälkeen. Kun työtulo on oikein mitoitettu, se tuo turvaa niin sairauden, työttömyyden kuin pitkän iänkin varalle.

Ja me Elossa haluamme olla siinä maailmassa, jossa syntyy uudenlaista yrittäjyyttä ja uudenlaisia tapoja varmistaa turva koko elämän kestävälle polulle. Selvää on myös, että meidän tulee mennä palveluidemme kanssa tähän samaan suuntaan kuin asiakkaammekin. Paitsi että olemme markkinajohtaja YEL-vakuutuksissa, haluamme jatkossakin olla yrittäjien luotettu ja asiantunteva eläkeyhtiö. Meille on kunnia-asia löytää yrittäjille heitä parhaiten palveleva ratkaisu työeläkevakuuttamiseen. On sitten kyse yksinyrittäjästä tai työllistävästä yrittäjästä, niin vaivattomuutta ja varmuutta tarvitsee jokainen, joka yrittää.

Yrityksen perustamisen yhteydessä on välttämätöntä miettiä pärjääminen myös siinä tilanteessa, että kaikki ei menekään suunnitellusti. On erittäin tärkeätä, että siinä tilanteessa työtulo on oikein mitoitettu, jolloin YEL on tukena.

Yrittäjät tekevät todella arvokasta työtä. Toivoisin, että yrittäjän työpanoksen todellinen arvo näkyisi myös työtulossa.

 

Eero Sallasmaa

Kirjoittaja toimii työeläkeyhtiö Elossa uusista kanavista vastaavana kehitysjohtajana