Ura alkaa kesätyöstä

Jokainen meistä tunnistaa, kuinka suuri merkitys kesätöillä on tulevaisuuden työuralle. Merkitystä ei ole pelkästään sillä, että saa kokemusta itse työn tekemisestä. Yhtä merkittävää on mahdollisuus oppia itsestä, työelämän taidoista ja vastuunkannosta. Työuran eri vaiheet ja kokemukset vaikuttavat taustalla meihin, ihan ensimmäisistä kesätöistä lähtien.

Paras mahdollinen kesätyökokemus

Kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden palkkaaminen on Elolle työeläkeyhtiönä tärkeää. Haluamme kantaa vastuuta siitä, että nuoret siirtyvät opiskeluistaan sujuvasti työelämään, kokevat onnistumisia työssään sekä kehittyvät ja kasvavat ammattilaisina kohti tulevaisuuden uratavoitteitaan. Samalla haluamme antaa mallia yhdenlaisesta yrityskulttuurista ja työyhteisöstä, meidän, toki subjektiivisin silmin, vastuullisesta, huolehtivasta ja tasa-arvoisesta.

Vastuullinen kesäduunikampanja pyrkii edistämään nuorten työllistymistä ja haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja laadukkaampia kesätöitä nuorille. Elossa ei juuri tarvinnut pohtia, lähdemmekö neljättä kertaa peräkkäin mukaan kampanjaan. Kampanjan ydinsanoman mukaisesti myös me sitoudumme hyvän kesätyön periaatteisiin, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen kokemuksen kesätyöntekijöillemme.

Työelämätaitojen sparrausta

Kampanjan hengessä haluamme tänä kesänä korostaa palautteenantoa. Tämä tulee näkymään kesätyöntekijöillemme arkisessa työssä esimiehen ja kollegoiden palautteena. Käydessämme suurta määrää hakemuksia läpi, syntyi vahva tunne, että halusimme huomioida kaikkia hakijoitamme ja tarjota heille jotain henkilökohtaista. Päätimme toteuttaa CV-klinikan, jossa Elon HR-ammattilaiset sparrasivat hakijoita heidän CV:nsä kehittämisessä. CV-klinikat olivat huikea menestys ja ajat varattiin loppuun yhden päivän aikana.

Vastuunkantomme ei rajoitu vain kesätyöhakuun ja opiskelijoihin, sillä tällä viikolla lähdemme kehittämään yhdeksäsluokkaisten työhaastattelutaitoja. Osallistumme toista vuotta peräkkäin Espoon Tiistilän koulun Työelämäprojektiin alueen muiden yritysten kanssa. Projektin tärkeintä antia haastattelutaitojen karttumisen ohella on lisätä nuorten rohkeutta ja itseluottamusta uusissa tilanteissa sekä auttaa heitä tunnistamaan omia vahvuuksiaan. Näin ensimmäisten kesätöiden hakeminen saattaa tuntua hieman pienemmältä haasteelta. Tuntuu hienolta, että voimme oman asiantuntemuksemme kautta vaikuttaa konkreettisesti nuorten työelämätaitojen kehittämiseen. Ja on sanomattakin selvää, että nämä ovat oppimisen paikkoja myös meille Elon HR-ammattilaisille!

Mitä itse opit?

Mutta palataanpa alkuun ja ensimmäisiin kesätyökokemuksiin. Muistatko vielä itse, mitä opit ensimmäisissä kesätöissäsi?

Itse muistelen lämmöllä pestiäni maatalouslomittajana Etelä-Pohjanmaalla viisitoistakesäisenä. Aikataulut ja rutiinit tulivat viikkojen aikana tutuiksi – lehmät eivät odota, kuten Pappani sanoi. Joustavalla ja rauhallisella, mutta päättäväisellä asenteella pääsi pitkälle, kun karkulaisia piti lähteä hakemaan naapureiden pihapiiristä ja pelloilta. Ei huonoja ominaisuuksia myöskään HR-työssä! Päällimmäisenä mieleeni jäivät kuitenkin onnistumisen kokemukset, itsensä ylittäminen ja tsemppaava palaute. Minähän osaan! Tämäkin työkokemus mielessä oli helppoa hakea uusiin tehtäviin myöhemmin, aina opiskeluaikojen kesätöistä ensimmäiseen oman alan työpaikkaan.

Anni Joensuu

Kirjoittaja toimii HR-koordinaattorina työeläkeyhtiö Elossa.