”Työuran uurtaja pitäisi olla jokaisen yrityksen työkykyjohtamisen työkalupakissa”

Keväällä 2018 Osuuskauppa Suur-Savo pilotoi Työuran uurtaja ® -vertaisvalmennusta. Tulokset olivat erinomaisia: 80 prosenttia osallistujista sai valmennuksesta uusia, omaan työuraan positiivisesti vaikuttavia ajatuksia ja ideoita.

Osuuskauppa Suur-Savon henkilöstöpäällikkö Tuula Lyytikäinen on syystäkin tyytyväinen keväällä järjestetyn ensimmäisen Työuran uurtaja ® -valmennuksen tuloksiin. Kymmenen osallistujan joukosta kahdeksan innostui valmennuksen pohjalta laajentamaan omaa koulutustaan tai suunnittelemaan oman työn muokkaamista vaihtamalla yksikköä. Ravintola- ja kaupanalalla tehdään rankkaa fyysistä vuorotyötä, joka voi johtaa terveyden ja työkyvyn haasteisiin.

”Valmennus onnistui hyvin, sillä osallistujilla oli sille aito tarve, joten se osui oikeaan kohtaan”, kertoo Tuula. ”Kerroimme järjestettävästä valmennuksesta työntekijöille heidän kanssaan käydyissä keskusteluissa, kuten työkykyneuvotteluissa. Melkein kaikilla osallistujilla on ollut haasteita työkykynsä kanssa. On ymmärrettävää, että sellaisessa tilanteessa kuka tahansa jää hieman paikalleen ja muutosta omaan työhön on vaikea saada ilman sparrausta.”

Tuula on itse käynyt Työuran uurtaja ® -valmentajakoulutuksen, joten hän voi vetää vertaisvalmennuksia Osuuskauppa Suur-Savon työntekijöille yhdessä toisen valmentajan kanssa. Kevään valmennuksen hän hoiti yhdessä Osuuskauppa Suur-Savon S-market-ryhmäpäällikkö Satu Niemisen kanssa.

”Valmennuksessa oli osallistujana myös pääluottamusmiehemme”, sanoo Tuula. ”Hän voi nyt kertoa Työuran uurtajasta kentällä ihmisille.”

Tuulan mielestä valmennus on rakennettu erittäin hyvin. ”Se antaa osallistujille mahdollisuuden pysähtyä ja miettiä suuntaa eteenpäin. Lisäksi valmennus on helppo vetää jo ensimmäisestä kerrasta lähtien.”

Tuula Lyytikäisen mielestä Työuran uurtajan pitäisi löytyä jokaisen yrityksen työkykyjohtamisen työkalupakista.

Hyvä lisä työkykyjohtamisen työkalupakkiin

Tuulaan Työuran uurtaja ® -valmennuksessa vetosi erityisesti sen ainutlaatuisuus.

”Työuran uurtaja pitäisi olla jokaisen yrityksen työkykyjohtamisen työkalupakissa. Työkykyasioista vastaavana henkilöstöpäällikkönä minulla ei aiemmin ole ollut vastaavaa työkalua käytössä. Totta kai työkykyneuvotteluja käydään systemaattisesti ja työntekijän työnkuvaa muokataan, mutta Työuran uurtaja rohkaisee työntekijöitä miettimään omaa työuraansa eteenpäin uudella tavalla.”

Valmennus teki vaikutuksen myös osallistujiin. Työntekijöiden palaute valmennuksesta oli erinomaista.

”Kaikki tulokset eivät näy heti, vaan ne tulevat esille vähitellen. Jälkikäteen olen kuullut, miten osallistujat ovat innostuneet laajentamaan omaa koulutustaan ja tekemään muitakin suuria muutoksia omassa arjessaan. Työnantajan puolelta on hienoa nähdä, miten ihmiset löytävät uusia uria.”

Umpikujan tunteesta näköalatasanteelle

Yksi kevään valmennukseen osallistujista on Katja Koho. Hänelle työvuosia kaupanalalla on kertynyt jo yli 10 vuotta ja onpa väliin mahtunut opiskeluakin. Hän on työskennellyt tavaratalossa päivittäistavaroiden ja elintarvikkeiden parissa sekä esimerkiksi palvelutiskillä. Nykyään Katja työskentelee ABC-liikennemyymälässä ravintolan ja ruokasalin puolella.

Työuran uurtaja ® -vertaisvalmennus oli Katjalle positiivinen kokemus. Hän korostaa erityisesti vertaistuen merkitystä.

”Kaikilla osallistujilla oli hirveän erilaisia tilanteita”, kertoo Katja. ”Meitä kuitenkin yhdisti se, että meistä kaikista tuntui, kuin olisimme vähän umpikujassa ja mietimme, miten siitä pääsisi eteenpäin. Valmennuksessa pääsi ikään kuin näköalatasanteelle katsomaan, mitä kaikkia mahdollisuuksia on. Ryhmädynamiikka toimi tosi hyvin.”

Katja arvostaa, miten hyödyllinen tieto eri vaihtoehdoista oli valmennuksessa koottu yhteen tiiviiseen pakettiin.

”Paljon oli asioita, joista jo tiesi, mutta ei kaikkia vaihtoehtoja oman työuran jatkamiselle ollut edes osannut miettiä itse. Valmennuksessa ne kaikki oli kasattu tiiviiksi paketiksi. Olisi ollut hyvin työlästä löytää kaikki se tieto itse. Lisäksi valmentajien into tarttui osallistujiin. Suosittelisin ehdottomasti valmennukseen osallistumista myös muille.”

Katja puhuu nykyisestä työstään ABC:llä hymyssä suin. ”Työ sopii minulle oikein hyvin ja samalla olen päässyt laajentamaan omaa osaamistani. Teen täyttä työpäivää ja energiaa riittää myös vapaa-ajalla.”

Mikä Työuran uurtaja ®?

Työterveyslaitoksen kehittämä Työuran uurtaja ® on voimavaralähtöinen työkalu työuran keskivaiheilla oleville työntekijöille ja esimiehille. Vaikutustutkimuksen (RCT) mukaan menetelmä lisää henkisiä voimavaroja sekä vähentää masennusoireita, ennenaikaiselle eläkkeelle jäämisen ajatuksia ja sairauspoissaoloja. Voit lukea lisää valmennuksesta työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Marjo Wallinin haastattelusta.