Mitä etätyökesä opetti?

- No ihan varmasti ne peruu!

Näin yhden kesätyöntekijämme kaverit arvailivat maaliskuussa, kun korona ja sen mukanaan tuomat rajoitukset enemmän tai vähemmän sulkivat koko Suomen. Me Elossa päätimme, että emme peru! Emme tuota pettymystä niille 25 nuorelle, joille olimme luvanneet tarjota kesätyötä ja sen myötä toimeentuloa, kokemusta ja mahdollisuuden kasvattaa osaamista.

Puntaroimme tietysti tarkkaan kesätyöllistämisen haasteet ja tiedostimme riskit. Lähes kaikki elolaiset työskentelivät kevään ja kesän etänä. Miten kesätyöntekijät oppisivat tehtävänsä ja miten he pääsisivät osaksi työyhteisöä? Päätöstä tehdessämme emme vielä edes tienneet, miten kertarysäyksellä tapahtunut massiivinen etätöihin siirtyminen sujuisi vakituisilta työntekijöiltämme.

Perehdytys ei katso paikkaa

Perehdytys ja yhteisöllisyys. Siinä kaksi asiaa, joiden merkityksen kesä osoitti. Jokaisella kesätyöntekijällämme on nimetty perehdyttäjä. Perehdyttäjä voi olla esimies tai kokenut kollega ja hän on kesätyöntekijän tukena koko kesän ajan, ei ainoastaan ensimmäisinä päivinä. Perehdyttäjä käy luonnollisesti läpi kesätyöntekijän tehtävät, mutta myös työvälineet, tiimin pelisäännöt ja työturvallisuuteen liittyvät asiat. Ja antaa palautetta! Nuoret kesätyöntekijät janoavat palautetta. He haluavat tietää, missä voivat parantaa, mikä sujuu, mikä voisi olla seuraava opittava asia. Palautteenannon on oltava mukana arjen työssä, ei pelkästään kesän päättävässä kahvihetkessä. Kaiken tämän pystyy toteuttamaan etänä, sen me tänä kesänä näimme. Tehtävien läpikäynti Teams-puhelussa jaetun näytön äärellä sujuu käytännössä ihan samalla tavalla kuin vierekkäin istuttaessa. Chat-viestillä tavoittaa kollegan joskus jopa nopeammin kuin toimistolla huhuilemalla. Sama paikka ei todellakaan ole edellytys hyvällä perehdytykselle.

Yhteisöllisyyteen tulee panostaa

Tunne siitä, että kuuluu porukkaan. Se on meille kaikille tärkeää, mutta erityisen tärkeää uudelle tulijalle. On selvää, että etänä työskennellessä yhteisöllisyyden pitää erityisesti panostaa. Elossa suurin osa tiimeistä kokoontui poikkeusaikana useamman kerran viikossa Teamsin ääreen ja keskusteli hetken työstä tai jostain ihan muusta. Näissä tuokioissa työkaverit tulivat kesätyöntekijällekin tutuiksi. Yhteisöllisyyttä kasvatimme myös kesätyöntekijöiden omassa Kesähessut kehittää -ryhmässä. Ryhmä kokoontui kesän aikana parin viikon välein virtuaalisesti ja muutaman kerran ihan kasvokkainkin ja tarjosi näin kesätyöntekijöille verkoston ja vertaistukea.

Onneksi emme peruneet!

Elo on ollut koko historiansa ajan mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Saimme juuri viime kesän kyselyn tulokset ja niitä lukiessa voi sanoa, että kannatti ottaa riski. Kannatti tarjota kesätyö nuorille, jotka ottivat siitä kaiken irti. Elo sijoittui suurten yritysten sarjassa neljänneksi 36 yrityksen joukossa. Erityisen hyvin pärjäsimme perehdyttämisessä, jossa olimme suurten yritysten toisella sijalla.

Mitä oppeja me itse saimme kesästä 2020? Saimme uskomattoman hienojen nuorten työpanoksen ja kehitysideat, saimme organisaationa oppia etäperehdyttämisestä ja saimme tarjota näille nuorille työuran kannalta tärkeän kokemuksen. Mieleeni jäi erityisesti yhden kesätyöntekijän kommentti yhteisessä päättötilaisuudessa, Teamsin välityksellä tietenkin.

- Olen superonnellinen, että sain juuri Elosta ensimmäisen oman alan työkokemuksen.

Kauniimpaa kiitosta emme organisaationa olisi voineet saada.

Hilkka Malinen

Kirjoittaja työskentelee Elon henkilöstöjohtajana. Hyvä alku nuorten työurille on hänelle sydämen asia.

Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjan tulokset >