Kesä Elon auringon alla

Päivät lyhenevät, ilmat kylmenevät – jos ne lämpimiä koskaan olivatkaan – ja kesätyö Elossa on loppusuoralla. Ennen kuin  länttään kulkukorttini viimeisen kerran ulosleimaukseen, tahtoisin kertoa lyhyesti siitä, millainen oli kesähessun Elo-kesä viestinnän opiskelijan silmin.

Ensiksi haluan kehua kaikkia Elon työntekijöitä siitä, että he ovat luoneet työilmapiirin, jossa on helppo tuntea itsensä tervetulleeksi heti ensimetreiltä lähtien. Kaikilta on uskaltanut kysyä ja kaikki ovat olleet valmiita auttamaan. Täällä kesätyöntekijöitä arvostetaan, kannustetaan ja kuunnellaan. Asioiden kyseenalaistaminen sallitaan ja siihen rohkaistaan, ja uskon vahvasti, että jokaisen kesähessukollegani on helppo kompata tätä. On ollut mahtavaa twiitata Elona esimerkiksi vinkkejä hyvinvoivaan työyhteisöön, kun käytännön esimerkkiä on näyttänyt sermin takana hymyilevä työkaveri.

Koko kesän ajan pyörinyt Elon Kesähessut kehittää -ohjelma on totta kai ollut yksi kesätyön kirkkaimpia tähtiä. Se, että näin isossa organisaatiossa pääsee tutustumaan ihmisiin ja heidän työnkuvaansa lähes joka yksiköstä, on todella hienoa. Työ viestijänäkin helpottuu kummasti, kun näkee käytännössä, mitä työkaverit muissa kerroksissa puuhailevat! Kun kerroin ohjelmasta muualla töissä olevalle ystävälleni, hän kateellisena kommentoi: ”Kunpa tietäisin itsekin, ketä muita kesätyöntekijöitä yrityksessämme on töissä ja millä osastolla”. Kokonaiskuvan laajentamisen lisäksi olen ohjelman kautta saanut tutustua uusiin ihmisiin, joista ainakin osan kanssa tulemme varmasti törmäämään tulevaisuudessa opiskeluiden, töiden tai vapaa-ajan merkeissä. Mahtavan porukan lisäksi ohjelma antoi myös erinomaisen mahdollisuuden nimensä mukaisesti kehittää Eloa entistä ehommaksi, ja toivon, että kesän kokoontumisista jäi Elolle käteen muutakin kuin kasa karkkipapereita ja somepostauksia.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös kesä. Vaikka odotankin innolla tulevaa yliopistovuotta kaikkine kandeineen ja vaihto-opiskeluineen, on myös haikeaa jättää Elo – juuri kun asioihin on vihdoin päässyt kunnolla sisään ja naamat ovat ruokalassa tulleet tutuiksi. Kun toukokuussa ainoa eläkkeestä syntynyt ajatus oli ”joku palkasta lähtevä työeläkemaksu”, saa nyt yrittäjä-äitini kuulla YEL-maksun kannattavuudesta pitkän myyntipuheen. Eläkealan lisäksi olen kesätyöni aikana oppinut paljon työelämästä ja asiantuntija- sekä esimiestyöstä, yrittämisestä ja ennen kaikkea itsestäni: olen uskaltanut ja oppinut luottamaan itseeni ja omiin taitoihini ammattilaisena. Se on mielestäni urapolkunsa alkupäässä olevalle itselleni se kaikkien tärkein kokemus, jonka kesätyöltäni voin saada. Siitä kiitos totta kai lähimmille työkavereilleni ja työtiimilleni, mutta myös kaikille Elon katon alla työskenteleville. Toivottavasti Elon aurinko paistaa jatkossakin yhtä kirkkaana!

Eloisaa syksyä toivotellen ja uusia seikkailuja kohti suunnistaen,

Viivi Parviainen,

viestinnän kesätyöntekijä