Aika rientää: eläkeuudistuksesta jo vuosi

Alkaneen vuoden työhommat ovat Elon eläkepalveluissa täydessä vauhdissa. Joskus työn tohinassa ei aina tule pysähdyttyä ajattelemaan, mitä kaikkea päättyneen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua. Sama kävi itselleni, kun tajusin, että kovasti rummutetusta eläkeuudistuksesta on kulunut jo vuosi. Vastahan valmistauduimme sen tuomiin muutoksiin!

Uudistus näkyi vuoden 2017 aikana hakemuksissa sekä asiakkaidemme yhteydenotoissa. Muutoksia oli useita, esimerkiksi työeläkevakuuttamisvelvollisuuden alaikäraja laski 17 vuoteen.

Kaikkein tärkein pihvi koko uudistuksessa on tiivistettävissä kolmeen pääasiaan: eläkkeen karttuminen, eläkeiän asteittainen nousu ja uudet eläkelajit. Uudistuksen myötä eläkettä karttuu nyt iästä riippumatta 1,5 prosenttia vuosiansioista tai yrittäjän YEL-työtulosta. 53–62-vuotiaat saavat korkeampaa 1,7 prosentin vuotuista eläkekarttumaa vuoden 2025 loppuun asti.

Viime vuoden puolella asiakkaitamme kiinnosti erityisesti asteittain nouseva vanhuuseläkeikä. Osana eläkeuudistusta eläkeikä nousi vuoden 2018 alusta ensimmäisen kerran. Tämä tarkoittaa, että vuonna 1955 syntyneiden eläkeikä on nyt 63 vuotta ja 3 kuukautta.

Vanhuuseläkeiän nouseminen asteittain jatkuu tulevina vuosina. Eläkeikä nousee ensin kolmella kuukaudella per ikäluokka aina 65 ikävuoteen asti. Tämän jälkeen vuonna 1965 ja sitä myöhemmin syntyneiden alin vanhuuseläkeikä sidotaan suomalaisten elinikään, ja se vahvistetaan lähempänä eläkeikää. Asiakkaidemme kiinnostus eläkeiän nousemisen vaikutuksista jatkuu varmasti myös tänä vuonna.

Osittainen varhennettu vanhuuseläke ja työuraeläke ovat uusia eläkelajeja

Eläkeuudistus toi mukanaan myös kaksi uutta eläkelajia. Vanhuuseläkettä voi halutessaan ottaa osittaisena varhennettuna vanhuuseläkkeenä maksuun 25 tai 50 prosenttia jo 61-vuotiaana. Osittainen varhennettu vanhuuseläke on osoittautunut varsin suosituksi eläkkeenhakijoiden joukossa. Kun askel alkaa painaa siinä kuuden kympin kieppeillä, halu keventää omaa arkea on varsin järkevä vaihtoehto.

Joskus kuitenkin työura on jo ollut niin pitkä ja raskas, että osittainen varhennettu vanhuuseläke ei välttämättä toimi. Toinen uusi eläkelaki – työuraeläke – antaa pitkän ja raskaan työuran tehneelle mahdollisuuden siirtyä eläkkeelle jo ennen alinta eläkeikää. Työuraeläkkeen saaminen edellyttää varsin tiukkojen ehtojen täyttymistä. Takana täytyy esimerkiksi olla vähintään 38 vuoden työura rasittuneisuutta ja kuluneisuutta aiheuttavassa työssä.

Erään asiakkaan kohdalla kriteerit täyttyivät, ja annoimme Elossa ensimmäisen työuraeläkkeen vuoden alussa. Jokainen eläkkeenhakija ja hänen tilanteensa on aivan omanlaisena. Tämän vuoksi palvelemme asiakkaitamme mahdollisimman yksilöllisesti, ja autamme kädestä pitäen esimerkiksi tarvittavien lisätietojen koostamisessa.

On hyvä muistaa, että vuonna 2018 työuraeläke voi olla maksussa enintään kolme kuukautta ennen kuin se muuttuu vanhuuseläkkeeksi eläkeiän täyttyessä. Toistaiseksi olemme käsitelleet Elossa työuraeläkehakemuksia varsin vähän – kuten odotimmekin. Muutaman vuoden kuluttua työuraeläke voi olla jo suositumpi, kun työuraeläkkeen eläkeikä on selvästi matalampi kuin alin vanhuuseläkeikä.

Heräsikö sinulla uteliaisuus omasta eläketurvastasi?

Arvion oman eläkkeesi määrästä voit katsoa sähköisestä eläkepalvelustamme www.elo.fi/elakepalvelu. Tietoa eläkkeistä saat verkkosivuiltamme www.elo.fi/elake.

Palvelemme myös puhelimitse arkisin klo 8–16.30 numerossa 020 694 726.

Tekstin kirjoittaja on Elon asiakaspalvelupäällikkö Marjo Skoglund.