Yrittäjän vinkit kansainvälistymiseen

Export Makerin Jonne Pöyhtäri listasi 5 vinkkiä, jotka kansainvälistymistä suunnittelevan yrityksen kannattaa käydä kohta kohdalta läpi.

  1. Kartoita lähtötilanne ja oma osaaminen. Onko tuote ja palvelu kunnossa? Onko talossa myyntiosaamista ja markkinatietoutta, vai tarvitaanko ulkopuolista apua?
  2. Tee kotiläksysi. Kansainvälistymistä tavoittelevan ei kannata luottaa hakuammuntaan. Perehdy markkinaan, johon olette menossa. Tee perusteellinen markkinakartoitus ja kilpailija-analyysi. Näiden perusteella näet kannattaako kyseiseen markkinaan lähteä ja pystytte segmentoimaan tuotteenne erottuvasti.
  3. Suunnittele ja resursoi. Kansainvälistyminen vie raha- ja henkilöresursseja. Ole rehellinen itsellesi: mihin resurssinne riittävät? Todennäköisesti kansainvälistyminen merkitsee tarvetta lisäresursseille.
  4. Laita myyntimateriaali kuntoon ennen lähtöä. Esitemateriaalin tulee olla uskottavaa, ammattimaisesti käännettyä ja paikallistettua. Tässä voi käyttää apuna osaavaa kumppania, kuten markkinointitoimistoa.
  5. Asenne kuntoon! Ei röyhkeästi, mutta rohkeasti. Ei nöyristellen, mutta nöyrästi. Kansainvälistyminen vaatii panostusta ja kärsivällisyyttä, mutta kannattaa.

Lue Pöyhtärin yrityksen, Export Makerin tarina