Yrittäjä, harkitsetko online-yrittämistä? Ota onkeesi nämä 5 vinkkiä

  1. Tee intohimosta työtäsi. Älä lukkiudu siihen, millaista työuraa olet tehnyt vaan mieti, mihin suhtaudut intohimoisesti. Voisitko tehdä harrastuksesta tai sinulle tärkeistä teemoista ja arvoista oman yrityksen?
  2. Paketoi oma osaamisesi. Tee itsellesi strategia: Missä näet itsesi kolmen vuoden kuluttua? Mistä haluat tulla tunnetuksi? Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa itsensä brändäämistä verkossa… kerro ylpeästi omasta osaamisestasi ja lausu toiveesi ääneen vaikkapa omassa yritysblogissasi.
  3. Hyödynnä sosiaalisen markkinoinnin työkalut. Miten hurmaisit kohderyhmäsi Facebookissa ja Instagramissa? Ehkä löydät bisnesihmiset työelämän aiheilla LinkedInistä ja Twitteristä? Miten saat heidän huomionsa? osallistu keskusteluun yhteisten intohimojenne ympärillä – olipa se sitten hyvinvointia, tietotekniikkaa tai vaikka kauneudenhoitoa.
  4. Mieti, mikä on tehokkainta. Suuntaa pienet resurssisi oikein. Jos esimerkiksi perustat verkkokaupan, ei ole järkevää yrittää tehdä kaikkea itse tilausten hallinnasta postituksiin. Hyödynnä verkostosi osaajia, jotta sinun tarvitse sitoa pieniä resurssejasi tehokkuuden kannalta epäolennaisiin asioihin.
  5. Opettele sanomaan ei. Ei kannata yrittää revetä kaikkeen vaan sen takia, että raha houkuttelee.
    Mieti, mihin sinä haluat keskittyä – mikä on sinun yrittämisesi ja onnesi punainen lanka?

Vinkit antoi yrittäjä Anja Kadziolka.