Viisi vinkkiä työntekijän palkkaamiseen

 

  1. Panosta rekrytointiin ja perehdytykseen. Mieti tarkkaan, mitä toivot hakijalta ja mikä on työn sisältö ja koeaika. Käy hakemuksia läpi ajoissa ja kutsu haastatteluun enintään viisi hakijaa. Anna realistinen kuva työstä ja kerro odotuksistasi työntekijälle.
  2. Huolehdi työturvallisuudesta ja -suojelusta. Työntekijöiden kunnollinen perehdytys ennaltaehkäisee tapaturmia. Myös työympäristön ja työvälineiden turvallisuus on yrittäjän vastuulla, kuten niihin liittyvät koulutustarpeet.
  3. Kiinnitä huomiota johtamiseen. Sisäistä uusi esimiesroolisi. Kuuntele, anna kannustavaa palautetta ja ole vuorovaikutuksessa. Vaikka itse olet perillä asioista, ei työntekijä lähtökohtaisesti osaa tehdä uutta työtään ilman perehdytystä.
  4. Älä pingota työajoissa. Työntekijäsi ei voi tehdä ympäripyöreitä päiviä, vaikka itse yrittäjänä olisit tottunut sellaisia tekemään. Tutustu työsopimuslakiin ja siihen kuuluvaan työehtosopimukseen.
  5. Muista palkkaamisen tuet. Monet nuoret etsivät työhön tutustumismahdollisuuksia, joita voit miettiä perinteisen palkkaamisen lisäksi. TE-toimisto voi kertoa esimerkiksi oppisopimuksesta, Sanssi-kortista ja työkokeilusta.

Vinkit antoi HR Partner Annette Salminen Elosta.