Valokuvaamoyrittäjän vinkit työssä jaksamiseen ja kehittymiseen:

1. Pidä huolta fyysisestä kunnostasi. ”Hyvä kunto auttaa jaksamaan. Esimerkiksi kamerat ja välineet painavat todella paljon ja koko päivän kuvauskeikat ovat välillä fyysisestikin todella raskaita. Muista myös syödä päivällä. Minulta unohtuu lounas helposti ja olen huomannut, että se kostautuu viimeistään illalla.”

2. Pidä inspiraatiota yllä. ”Katso vaikka erilaisia opetusvideoita netistä. Maailmalta löytyy todella hyviä juttuja ja itse katson paljon videoita valokuvaamisesta, mutta myös esimerkiksi markkinoinnista.”

3. Kouluta itseäsi ja verkostoidu. ”Kun tekee työtä yksin, omalle tekemiselle sokeutuu helposti. Erilaisilla kursseilla ja koulutuksissa pääsee höpöttelemään kollegojen kanssa ja pohtimaan omaa tekemistä sekä jakamaan työn hyviä ja huonoja puolia. Myös Facebook on täynnä erilaisia ryhmiä, joista saa vertaistukea ja vinkkejä. Itse kuulun esimerkiksi lapsikuvaajat ja hääkuvaajat -ryhmiin.”

4. Muista läheiset ja perheen tuki. ”Mieheni on myös valokuvaaja, joten pääsen jakamaan työhön liittyviä asioita myös kotona. Lapsen kanssa touhuamisesta taas saan todella paljon energiaa ja se on parasta vastapainoa työlle.”

5. Pysähdy tasaisin väliajoin tekemään tilannekatsaus. ”Pysähdy välillä katsomaan, mitä olet tehnyt ja mitä voisit tehdä toisin, niin et uraudu. Siihen ei pidä luottaa, että koko ajan samalla tavalla tekemällä menee jatkossakin yhtä hyvin. Palaute asiakkailta on myös tärkeää ja sitä kannattaa pyytää.”

Lue asiakkaamme Mitja Kortepuron tarina >