Skarppina etätöissä hellepäivänä

Ihana kesä on täällä! Monilla lomapäivät antavat vielä odottaa itseään ja keskittymiskyky on kauniina kesäpäivänä koetuksella. Mikä neuvoksi?

Kevään aikana useimmista meistä on tullut kokeneita etätyöskentelijöitä. Osaamme varmasti tunnistaa toimivia työskentelytapoja ja toisaalta juttuja, jotka eivät toimi. Vaikka etätyöskentely saattaa alkaa tökkiä, on kesäpäivinä kuitenkin luksusta sovittaa työ ja muu elämä yhteen – milloin muulloin sinulla olisi mahdollisuus työskennellä, vaikka laiturin nokasta? Tämä mahdollistaa myös uusia luovia ajatuksia.

Johda itseäsi mutta ole myös armollinen itseäsi kohtaan

Tehokas etätyöskentely edellyttää hyviä itsensä johtamisen taitoja. Tavoitteen asettaminen ja ajan rajaaminen ovat toimivia tapoja aikaansaamisen edistämiseksi. Riittävä tauotus jakaa työtehtäviä pieniin eriin ja antaa sekä keholle että mielelle tarvittavia palautustaukoja. Vaihtelevat työasennot ja työskentelypisteet estävät kropan jumeja.

Kesähelteillä, jos milloin, kannattaa olla itselleen armollinen! Aseta tehtävät tärkeysjärjestykseen ja aseta itsellesi riittävän hyvä tavoite työpäivälle. Jos toimiston viilennetyt tilat eivät ole käytössä, on syytä huomioida, että kuumuus rasittaa kehoa ja ajatus saattaa pätkiä.

Me Elossa kokosimme parhaat vinkkimme tehokkaaseen etätyöskentelyyn. Mikä näistä sopisi sinulle?

Vinkit hellepäivän etätyöskentelyyn

  1. Sovita työskentelysi siten, että voit myös nauttia kesästä. Jos työpäivän aloittaa aamuvarhain, ehdit iltapäivästä hyvin mukaan kesän rientoihin.
  2. Tee jotain normaalista poikkeavaa. Hellepäivät eivät jatku ikuisuuksia, joten kesästä kannattaa ottaa ilo irti vaikkapa aamu-uinnilla, josta saat virtaa päivääsi.
  3. Päätä aamulla päivän tavoitteesi. Mitkä kolme asiaa on tärkeintä tänään saada aikaan? Tee itsellesi TO DO -lista, josta viivaat tehdyt asiat yli.
  4. Aseta itsellesi esimerkiksi 20 minuutin työskentelysessioita häiriöttömässä ympäristössä, jolloin tartut tehtävään rivakasti, kun aikaa on rajatusti.
  5. Palkitse itseäsi tavoitteidesi saavuttamisesta. Nauti välipalaksi mansikoita ja muista juoda riittävästi. Samalla saat itsellesi virkistävän tauon, joka on etätyön tehokkuudelle välttämätöntä.
  6. Sovi palaveri työkaverisi kanssa. Ajatusten vaihto ja ääneen pohtiminen kollegan kanssa auttavat ongelmanratkaisussa ja pitävät yllä hyvää työvirettä. Et ole etätöissä yksin!