Satmaticin talousjohtaja Anne Penttilän vinkit esimiestyössä onnistumiseen

  1.  Panosta palautteeseen. Positiivisen palautteen antaminen on aina ollut itselleni helppoa. Rakentavan palautteen paketoiminen on kuitenkin haastavampaa, ja sen opettelu vie aikaa. Mieti hetki, mitä todella haluat sanoa ja miten itse haluaisit vastaanottajan asemassa kuulla sen. Tämä auttaa palautteen jäsentelyssä ennen sen antamista.
  2.  Kuuntele ja kuule. Jos vain kuuntelee alaisiaan, mutta ei todella kuule, mitä he sinulle haluavat kertoa, voi moni asia jäädä vaillinaiseksi. Silloin on vaikea saada kiinni toisen sanomisten taustalla piilevästä punaisesta langasta. Aito kuunteleminen ja toisen näkökulmaan asettautuminen auttaa ymmärtämään viestin merkityksen.
  3.  ”Osaamme ja onnistumme yhdessä” on lausahdus, joka on tarttunut mukaani aiemmasta työyhteisöstä. Ajattelen itse vahvasti näin. Kukaan meistä ei tee tätä työtä yksin, eivät esimiehet eikä henkilöstö. Ympärillä on kollegoja, omia esimiehiä ja alaisia, jotka kaikki tekevät yhdessä työtä yhteisen päämäärän hyväksi. Apua ja tukea on siis saatavilla.
  4. On olemassa sanonta, että hyvä johtaja kerää ympärilleen itseään viisaampia ihmisiä. Tätä ajattelumallia voi toteuttaa esimiestyössä siten, että kannustaa ja motivoi tiimiläisiään kehittymään. Näin saamme esiin ihmisten parhaat versiot itsestään, ja tämä taas auttaa koko yritystä saavuttamaan tavoitteensa.
  5. Vastuuta, luota ja tue. Jokainen meistä on aloittanut jostain, ja muistamme hyvin ne hetket, kun olemme saaneet lisävastuuta ja -haasteita. Esimiehen on luotava alaiselleen tunne, että hän luottaa tähän ja uskoo tämän suoriutuvan työstään. Meille kaikille sattuu myös virheitä, mutta tärkeintä on se, miten niihin reagoidaan ja mitä niistä opitaan. Esimiehen tuki ja luottamus on mahdollisen epäonnistumisen kohdalla ensiarvoisen tärkeää.

Lue Anne Penttilän ja Satmaticin tarina täältä.