Onnellisen yrityksen salaisuus – 5 vinkkiä toimivaan yrityskulttuuriin

Työntekijöiden tyytyväisyys näkyy tuloksena viivan alla. Poimi asiantuntijoiden vinkit yrityskulttuuriin, jossa osaajat viihtyvät ja kukoistavat.

Maailman kolmesta miljardista työssäkäyvästä vain noin 40 % kertoo olevansa onnellisia työpaikallaan. Kysyipä asiaa toimitusjohtajilta, poliiseilta, insinööreiltä tai kokeilta, onnellisten määrä pysyy vakiona.

Tyytymättömyys on haitallista yksilön lisäksi koko yritykselle. Työntekijöiden tyytyväisyys ja yrityksen menestys kulkevat käsi kädessä – onnelliset työntekijät tekevät tulosta.

Näillä vinkeillä luot voittavan yrityskulttuurin, jossa osaajat viihtyvät ja kukoistavat.

1. Ole ihminen ihmiselle

Onnellisen yrityksen luomiseen ei tarvita suurta budjettia – siinä ei ole kyse pallomeristä ja hieronnoista. Great Place To Workin toimitusjohtaja Michael C. Bushin mukaan työntekijän onnellisuuteen vaikuttaa eniten se, miten häntä työpaikalla kohdellaan.

Kunnioita kollegoitasi ja kohtele kaikkia samalla tavalla, huolimatta siitä, mikä heidän tittelinsä tai tehtävänsä on.

2. Vähennä sääntöjä, lisää luottamusta

Mitä jos keskittyisitkin kontrollin sijaan luottamukseen? Työntekijäsi ovat aikuisia – he eivät tarvitse valtavaa määrää tiukkoja sääntöjä toimiakseen oikein! Netflixin entisen henkilöstöpäällikön Patty McCordin mukaan johtajien tehtävä ei ole kontrolloida ja asettaa rajoja, vaan luoda loistavia tiimejä ja tukea onnistumisissa.

Oleta, että kaikki tulevat töihin tehdäkseen työnsä erinomaisesti. Työntekijät kukoistavat, kun he saavat vastuuta ja vapaat kädet toimia oikein. Seuraa sääntöjen sijasta oikeasti merkityksellisiä mittareita: työn lopputulosta ja asiakastyytyväisyyttä.

3. Panosta kommunikaatioon

Innovatiivisimmat ja onnellisimmat yritykset perustuvat yhteistyölle. Jakakaa tietoa yrityksen sisällä ja puhukaa yrityksen arvoista ja tavoitteista avoimesti. Kun työntekijät tietävät mitä kohti yrityksessä pyritään, he löytävät merkityksellisyyttä työstään ja voivat toimia ison kuvan mukaisesti omalla tontillaan.

Kommunikaation tulee toimia kumpaankin suuntaan, joten kuuntele työntekijöitäsi. Saa heidät tuntemaan, että heidän sanoillaan on merkitys. Osoita, että huomioit heidän ideansa ja pyrit etsimään ratkaisua heidän ongelmiinsa.

4. Ruoki halua muutokseen

Muuttuva maailma vaatii yrityksiltä muutosvalmiutta. Innosta työntekijöitäsi ajattelemaan muutosta mahdollisuutena. Kun muutokseen suhtaudutaan positiivisesti, se ei ole uhka onnellisuudelle.

5. Johda esimerkillä

Tee niin kuin sanot. Toimi itse arvojesi mukaisesti ja aseta käytökselläsi esimerkki, jota työntekijöidesi on helppo seurata.

 

Lähteet:

Ted Talk: Michael C. Bush: This is what makes employees happy at work

Ted Talk: Patty McCord: 8 lessons on building a company people enjoy working for