”Nastaa pitää olla” – Premium Group uskoo joukkuepelin voimaan

Premium Group haluaa tarjota asiakkailleen ensisijaisesti mielenrauhaa. Perustajaosakas Oscar Geagea panostaa joukkuehengen vaalimiseen ja tunnustautuu hyvinvointihimoiseksi.

Oscar Geagea istuu kauppatorin laidalla sijaitsevan toimistonsa neuvotteluhuoneessa, pitkän pöydän ääressä. Hän katselee ulos merelle antavista ikkunoista ja kertaa uratarinaansa.

– En ole ikinä istunut työhaastattelussa hakijan paikalla. Olen aina ollut tavallaan yrittäjä, hän kertoo.

Aikuiselämänsä ensimmäiset vuodet Geagea ansaitsi elantonsa jalkapalloa pelaamalla. Ammattilaisjalkapalloilijana hän oppi sietämään pettymyksiä osana elämää. Jokainen peli ja jokainen kausi olivat uusia näytönpaikkoja.

Nyt Geagea on Premium Groupin perustajaosakas ja johtava lakimies. Nappulakengät ja treenivaatteet ovat vaihtuneet tyylikkääseen pukuun. Vaikka elämä on välillä heittänyt yllätyksiä miehen tielle, Geagea on mennyt rohkeasti eteenpäin. Matkan varrelle on mahtunut uuden oppimista ja isoja päätöksiä.

Lakikirja korvaa jalkapallon

2000-luvun alussa hän makasi lääkäriaseman pedissä kolmannen polvileikkauksen jäljiltä.

– Herättyäni nukutuksesta lääkäri kysyi, onko elämässäni mitään muuta, kuin jalkapallo. Leikkaus oli onnistunut, mutta polvessani oli kuluma, joka lääkärin mukaan tulisi vaivaamaan minua.

Jalkapalloilijan uran oli jäätävä, ja Geagealla oli edessään suuri elämänmuutos. Alustava uusi suunta oli kuitenkin saman tien miehellä mielessä.

– Olin saanut jo peliuran aikana opiskelupaikan oikeustieteellisestä. Laitoin pallon pois ja otin lakikirjan tilalle.

Peliuran jälkeen Geagea oli mukana perustamassa lakiasiaintoimisto Ratiolexia. Hän työskenteli kolme vuotta yrityksen palveluksessa. Vuonna 2008 uteliaaksi itseään kuvaileva Geagea siirtyi jälleen kohti uusia haasteita.

– Aloitin jälleen nollasta, kun päätin lähteä mukaan Premium Groupiin.

Bisneshenkisiä lakimiehiä

Premium Groupin liikeidea lähti ajatuksesta tarjota kokonaisvaltaisia juridisia palveluita varakkaille henkilöille. Suomessa vastaavanlainen toiminta oli vielä olematonta.

Yritys pyrkii vähentämään asiakkaiden stressiä ja tuomaan heille mielenrauhaa. Epämieluisat asiat on mahdollista ulkoistaa Premium Groupin hoidettavaksi.

– Olen sanonut, että olemme eräänlaisia talkkareita. Autamme heitä kokonaisvaltaisesti. Olen käynyt asiakkaalle kaupassa ja vienyt koiraa ulos.

Pääasiassa Premium Group helpottaa asiakkaidensa arkea huolehtimalla heidän laki- ja talousasioistaan. Asiakkaat koostuvat kolmesta ryhmästä: yritysten omistajista, yksityishenkilöistä sekä operatiivisista yrityksistä, joiden toimitusjohtajat ja talousjohtavat käyttävät Premium Groupin palveluita, jotta he voivat itse keskittyä omaan erityisosaamisalueeseensa.

– Asiakkainamme on erityisesti tietyn varallisuustason omaavia ihmisiä, kuten yritysten omistajia. Myös erityisten ammattien harjoittajat, kuten ammattilaisurheilijat, joilla on lyhyt ura ja nopeasti saavutettu omaisuus, ovat merkittävä asiakasryhmä.

Premium Group auttaa asiakkaita miettimään, miten rahat laitetaan palvelemaan omistajaa mahdollisimman hyvin. Nuorena eläköityneille ammattiurheilijoille Geagea toimii myös eräänlaisena mentorina ja auttaa miettimään, mitä tehdä seuraavaksi.

Etukenossa ja lähellä ihmisiä

Premium Groupin visiona on yhdistää laki ja talous yhdeksi toimialaksi. Sen lisäksi Premium Group erottautuu kilpailijoistaan erityisesti ennaltaehkäisevällä toimintatavalla.

– Perinteisesti asianajajat ajattelevat, että he ratkaisevat ongelmia. Me haluamme tehdä asiat niin, että ongelmia ei tulisi ratkaistavaksi. Pyrimme olemaan aina etukenossa ja panostamme siihen, että olemme koko ajan askeleen edellä.

Yritys tähtää pitkäkestoisten kumppanuuksien luomiseen.

– Ajatusmalli, jossa laskuttaminen on etusijalla, on pitkien asiakkuussuhteiden esteenä. Mieluummin tehdään asioita hyvin, kuin että keskityttäisiin mittaamaan pelkkää laskuttamista.

Työ on ihmisläheistä ja osa asiakkaista on tullut erittäin tutuiksi vuosien varrella. Hauskimmat tarinat liittyvät asiakkaiden kohtaamisiin, ja suurimmat onnistumisen hetket työssä syntyvät asiakkaiden menestystarinoiden kautta.

Geagea painottaa, että työssä vaaditaan lakipykälien osaamisen lisäksi erityisesti sosiaalisia taitoja, asiakaspalveluasennetta ja ymmärrystä liiketoiminnan lainalaisuuksista.

– Olemme pikemminkin konsultteja kuin lakimiehiä.

Joukkuepeliä ja rentoa meininkiä

Suurin osa Premium Groupin vajaasta viidestäkymmenestä työntekijästä työskentelee Helsingin toimistolla, mutta yrityksellä on edustajat myös Turussa ja Luxemburgissa. Yrityksessä, jonka toiminta perustuu luottamuksellisille asiakassuhteille, rekrytoinneilla ja yrityskulttuurilla on suuri merkitys.

Johtamisfilosofiassaan Geagea panostaa hyvän tiimihengen ja jaetun vastuun merkitykseen.

– Joukkueurheilussa olen oppinut, että aina jollain joukkueessa on parempi päivä ja toisella huonompi.

Geagea toivoo, että Premium Groupin työntekijöiden lisäksi myös sen asiakkaat muodostaisivat yhden joukkueen, joka yhdessä pyrkii parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Toimiva tiimityö vaatii luottamuksen ilmapiiriä.

– Haluan, että kukaan meillä ei pelkää mokaamista. Tämä on vain työtä, ei sen kummempaa. Kun virheitä tulee, ne korjataan. Asiat hoituvat pingottamattakin.

Geagean mielestä tärkeintä on, että töissä on kivaa.

– Jos mietitään arkivuorokautta, niin olemme hereilläoloajasta puolet töissä. Nastaa pitää olla. Toivon, että kaikki kokevat, että meillä on matala hierarkia. Nauramme ja jeesaamme toinen toisiamme.

Hyvinvointihimoa kunnianhimon sijaan

Geagea ei usko kunnianhimoon. Sen sijaan hän vannoo hyvinvointihimon nimeen.

– Kunnianhimo ajaa vain suorittamaan asioita. Hyvinvointihimo taas on sitä, että tekee asioita juuri sen verran, kun on tarpeen. Olen äärimmäisen hyvinvointihimoinen ihminen.

Tätä filosofiaa Geaga haluaa jalkauttaa myös Premium Groupin yrityskulttuuriin.

– Meillä on kategorinen ylityökielto. Ei se aina toteudu, mutta haluamme opettaa, että isointa osaamista on luottaa työkavereihin ja pystyä delegoimaan työtehtäviään tarvittaessa. On sekä tehokkaampaa että mukavampaa, että jaamme työt ja teemme ne rennosti.

Työtehtävien delegointi on ollut iso oppi myös Geagealle itselleen. Henkilöstön lisääntymisen myötä hänelle itselleen jää nykyään enemmän vapaa-aikaa. Sen hyvinvointiin panostava mies viettää perheensä kanssa.

– Yritän noudattaa samoja sääntöjä, kuin mitä alaisilleni opetan.

Yhteen hiileen puhaltaminen ja hyvinvointiin panostaminen näyttävät tuottavan tulosta. Sekä yrityksen henkilöstömäärä että liikevaihto ovat kasvussa. Myös pioneerimaisella visiolla on oma osansa yrityksen menestystarinassa.

– Maailma on menossa samaan suuntaan visiomme kanssa, laki ja talous tulevat yhdeksi toimialaksi. Olemme olleet ensimmäisiä tässä ja aiomme pitää siitä kiinni jatkossakin.

Lue myös Geagean vinkit laki- ja talousasioiden ulkoistamiseen >