Muista nämä! Vinkit ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen

Elon HR Partner Tarja Karhusen vinkit ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen:

  1. Tarvittavan osaamisen kartoittaminen - Tarvitsetko kokenutta osaajaa vai sopiiko pesti opiskelijalle opintojen ohessa? Miten näet yrityksesi tulevaisuuden tarpeet pitkällä tähtäimellä?
  2. Työsuhteen muoto - Onko työsuhde määräaikainen vai pystytkö tarjoamaan heti vakituisen työsuhteen? Entä onko yrityksesi taloudellinen tilanne vakaa palkanmaksua ajatellen?
  3. Työsuhteeseen liittyvien ehtojen ja käytäntöjen selvittäminen - Tutustu työlainsäädäntöön ja alasi palkkaukseen liittyviin asioihin huolellisesti. Tarvittaessa voit hyödyntää alasi järjestöjä tai yrittäjäjärjestöjen palveluja. Työntekijän lakisääteisen työeläkevakuutuksen tekemiseen saat apua Elosta (verkkopalvelu on avoinna 24/7).
  4. Oma uusi roolisi työnantajana ja esimiehenä - Mitä yksinyrittäjästä esimieheksi siirtyminen sinulta edellyttää?
  5. Tuki ja tasapaino - Teet työtäsi intohimolla, joten ethän unohda tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Hanki itsellesi luottohenkilö tai sparrauskaveri. Vertaistukea on saatavilla esimerkiksi yrittäjien omista verkostoista.
  6. Palautumiseen panostaminen - Oma jaksaminen korostuu aina muutostilanteissa. Pidä itsestäsi huolta ja varmista työstä palautuminen, sillä nyt sinulla on siihen hyvä mahdollisuus. Ennaltaehkäisy on halvin keino varmistaa oma jaksamisesi ja liiketoimintasi jatkuvuus.
  7. Varautuminen erilaisiin tilanteisiin - Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen voi epäonnistua syystä tai toisesta, joten mieti varasuunnitelma.
  8. Rohkeus muutoksen edessä - Usko ja luota itseesi! On turha pelätä uuden työntekijän palkkaamista.
Elon HR Partner Tarja Karhunen
Elon HR Partner Tarja Karhunen

Lue Luonkos-luonnonkosmetiikkayrityksen kokemuksia ensimmäisen työntekijän palkkaamisesta > 

Milloin tarvitset TyEL-vakuutuksen?