Kehittyvän sähköalan aallonharjalla – Satmaticin talousjohtaja luottaa tulevaisuuteen ja tiimiinsä

Anne Penttilä ei tuntenut Satmaticia entuudestaan, mutta talousjohtajan työpaikkailmoitus osui ja upposi. Hyvän perehdytyksen ja asenteensa avulla Penttilä on päässyt nopeasti jyvälle siitä, miten taloutta ja henkilöstöä johdetaan kehittyvällä sähköalalla.

Marraskuisena arkipäivänä pienessä Ulvilan kaupungissa on leppoisa tunnelma. Vain lyhyen matkan päässä keskustasta sijaitsee 1980-luvulla perustettu sähköalan yritys, ulvilalaisten keskuudessa hyvin tunnettu Satmatic Oy. Suuri, vaalea rakennus näyttää syksyisessä valossa perinteiseltä suomalaiselta tehdasrakennukselta. Sen pihassa on kuitenkin pikkukaupunkien tehdasalueilla harvemmin vastaan tuleva näky: vihreä pysäköintiruutu, jonka edessä komeilee moderni sähköauton latauspiste.

Sisällä Satmaticin toimistossa talousjohtaja Anne Penttilä puhuu asiakaspuhelun loppuun, ja avaa sitten työhuoneensa oven. Oulusta lähtöisin olevan naisen kädenpuristus on rehti ja hymy leveä.

– Olemme yritys, jolla on perinnettä ja historiaa – Satmatic täytti viime vuonna jo 30 vuotta. Toimimme sähköistämisen ja automatisoinnin projektipalveluiden saralla, ja teemme myös sopimusvalmistusta sähkön jakeluun ja tuottamiseen liittyen, Penttilä kertaa yrityksen tarinaa.

Satmaticin perusti aikoinaan Simo Puustelli yhdessä kahden insinöörikaverinsa kanssa. Nykyään Puustelli toimii yrityksen hallituksen puheenjohtajana.

– Idea yrityksen perustamiseen lähti siitä tyypillisestä ajatuksesta, joka monella yrittäjäksi ryhtyvällä herää – voisiko tätä työtä tehdä omiin nimiin. Lisäksi alalla kaivattiin isojen, jähmeiden toimittajien rinnalle paikallista vaihtoehtoa. Perustajat oivalsivat, että he voisivat tuottaa ja toimittaa samoja tuotteita ja ratkaisuja ketterämmin oman yrityksen kautta.

Kaverusten perustama Satmatic on nykyään osa virolaista Harju Elekter -konsernia, joka osti yrityksen 2000-luvun alkupuolella. Ulvilalaisen tehtaan pihassa seisova sähköauton lataustolppa on osa Satmaticin monipuolista tuote- ja ratkaisuvalikoimaa.

Ura-askel oikeaan suuntaan

Penttilä vastaa Satmaticilla kokonaisvaltaisesti taloudesta ja hallinnosta.

– Olen työskennellyt liki 20 vuotta talouden parissa, erilaisissa tehtävissä. Näen urapolkuni hyvin normaalina; opintojen kautta siirryin aluksi taloushallinnon avustaviin tehtäviin, minkä jälkeen olen edennyt hiljalleen vaativampiin rooleihin. Viimeiset 10 vuotta ovat urallani oikeastaan olleet valmistautumista tähän tehtävään, jossa nyt Satmaticilla toimin.

Aiemmin Penttilä on toiminut taloushallinnon tehtävissä niin perheomisteisessa sijoitusyhtiössä kuin kemianteollisuudessakin. Satmaticille hän päätyi reilu vuosi sitten uusien haasteiden ja mielenkiintoisen työympäristön perässä.

– Satmatic ei ollut minulle ennestään tuttu, toisin kuin monille tällä seudulla. Yrityksen avoin työpaikkailmoitus herätti kuitenkin mielenkiintoni. Tehtäväkokonaisuus oli juuri sellainen, johon halusin urallani seuraavaksi hakeutua.

Arvokasta oppia edeltäjältä

Penttilä sai perehdytyksen tehtäväänsä eläköityvältä edeltäjältään, jolle oli kertynyt Satmaticilla viettämänsä 15 vuoden aikana laajasti arvokasta osaamista. Hiljainen tieto ei onneksi siirtynyt hänen mukanaan pois talosta.

– Ehdimme olla yhtä aikaa töissä muutaman kuukauden ajan. Tuona aikana sain todella hyvän perehdytyksen omaan tehtävääni, Satmaticiin yrityksenä sekä täällä vallitseviin työtapoihin ja kulttuuriin.

Penttilä on viihtynyt johtotehtävässään hyvin. Työnteko on sujunut mukavasti osaavassa ja innostavassa lähitiimissä, johon hän voi luottaa joka tilanteessa.

Työhön kuuluvat henkilöstöhallinnon tehtävät ovat vaatineet Penttilältä uuden opettelua.

– Minulla oli henkilöstöhallinnosta ennestään vasta vähän kokemusta. Satmaticilla sain vastuulleni henkilöstöhallinnon laajemman kokonaisuuden.

Talousjohtamiseen puolestaan tuo omat erityispiirteensä yrityksen toimiala ja kansainvälisyys.

– Meidän alallamme lisämauste talousjohtamiseen on bisneksen vaihtelevuus. Toimimme osittain sektorilla, johon vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi tietyt poliittiset päätökset. Meillä on myös kansainvälisiä asiakkaita, joiden oma toiminta on hyvin altista talouden vaihteluille. Tämä asettaa omat haasteensa talouden ennustamiselle.

Juuret menneessä, katse tulevassa

Yrityksellä on pitkiä, jopa koko sen toiminnan ajan jatkuneita asiakassuhteita.

– Asiakasrajapinnassa toimiminen on ehdottomasti yksi Satmaticin vahvuuksia! Palvelemme kone- ja laitevalmistajia, erilaisia tehtaita, aurinkosähköjärjestelmien jälleenmyyjiä ja suuria sähköverkkoyhtiöitä. Helsingin Pasilaan hetki sitten valmistuneeseen Mall of Triplaan toimitimme kaikki sähköautojen latausjärjestelmät. Asiakkaita on siis hyvin monenlaisia.

Vaikka Satmatic on jo kasvattanut pitkät juuret alallaan, on sen myös katsottava eteenpäin.

– Tämä toimiala on sellainen, että yrityksen on pysyttävä aallonharjalla ja mukana kehityksessä. Kulunut vuosi on ollut meille tasaisen kiireinen. Työtilanne on hyvä, ja uskomme, että pitkät asiakassuhteemme kantavat hedelmää tulevaisuudessa.

Satmaticilla vallitsee avoin ja osallistava yrityskulttuuri. Johto haluaa olla mahdollisimman helposti lähestyttävissä – asiassa kuin asiassa.

– Tämä on ollut tärkeä perinne jo yrityksen perustamisajoilta lähtien, ja myös nykyjohto haluaa pitää kiinni saavutetusta ilmapiiristä.

– Haluamme toimia niin, että yrityksen jatkumo olisi turvattu meidänkin jälkeemme. Töitä pitää riittää myös tulevaisuudessa, ja tietenkin me johtona olemme vastuussa siitä, että teemme oikeita päätöksiä liiketoiminnan strategian ja kehittämisen suhteen.

Muokattavia urapolkuja ja motivoitunutta henkilöstöä

Satmaticilla on paljon erityisosaamista ja ammattitaitoisia työntekijöitä, joista monella on takanaan pitkä ura.

– Yritämme pitää kiinni motivoituneesta ja osaavasta henkilöstöstämme ja saada sopivasti uusiakin osaajia joukkoon.

Henkilöstön työhyvinvointiin ja koulutukseen pyritään kiinnittämään erityishuomiota.

– Henkilökunnan kehittämiseen panostetaan, ja myös toimenkuvan muutosten kautta mahdollistuu oman osaamisen edistäminen ja urapolkujen muokkaaminen. Asiakkaidemme kansainväliset projektit tuovat myös työntekijöillemme vaihtelevuutta.

Työntekijöitä kannustetaan liikkumaan, ja heidän käytössään on esimerkiksi paikallinen uimahalli ja kuntosali. Vuosittaiset tykypäivät painottuvat eri aiheisiin, tämän vuoden teema oli liikunnallinen.

– Joka vuosi toteutamme työhyvinvointikyselyn, ja henkilöstön omien vastausten pohjalta haluamme kehittää Satmaticia työympäristönä. Kyselystä nostamme kehityskohtia, joita lähdemme viemään eteenpäin tiimi- ja organisaatiotasolla.

Omaa aikaa palautumiseen

Vastuullisessa tehtävässä työskentelevä Penttilä pyrkii pitämään kiinni siitä, että rajaisi työntekonsa työajalle ja -paikalle.

– Toki se ei aina ole mahdollista. Työni vaatii joustoa, joskus enemmän, joskus vähemmän. Tämä on myös ammatinvalintakysymys, ja olen tähän tottunutkin. Arkeni on melko hektistä, sillä olen kahden pienen lapsen äiti ja puolisoni tekee vuorotyötä.

Palautumisellekin täytyy löytää aikaa.

– Pyrin pitämään illat ja viikonloput vapaana työstä. Vapaa-ajanviettoni on aika liikunnallista. Ainakin kerran vuodessa koitamme lähteä perheen kanssa pidemmälle reissuun. Monesti on niin, että kaukana kotoa työasioistakin pääsee irtaantumaan paremmin.

Muita rentoutumiskeinoja Satmaticin talousjohtajalle ovat tällä hetkellä erityisesti äänikirjat, kun lukemiselle ei tahdo riittää aikaa.

– Äänikirjojen kuuntelu on helpompi yhdistää muuhun arjen tekemiseen. Ensimmäisen äänikirjan kuunneltuani olen tullut suurkuluttajaksi – romaaneja tulee kuunneltua iltaisin, ammattikirjallisuutta kuuntelen esimerkiksi kotitöiden lomassa.

 

Lue tästä Anne Penttilän vinkit esimiestyössä onnistumiseen.