Kausityönantaja, näin huolehdit lakisääteisistä eläkeasioista

Helsingin jäätelötehdas työllistää kolmisenkymmentä työntekijää jo sadan vuoden kokemuksella

Perheyritys Helsingin jäätelötehdas Oy palkkaa tänäkin kesänä kolmisenkymmentä kesätyöntekijää lähes sadan vuoden kokemuksella. TyEL-laissa on muutama tilapäisiin työntekijöihin liittyvä tarkennus, jotka esimerkiksi kesätyönantajan kannattaa ottaa huomioon.

– Kesätyöntekijämme ovat todella mukavia, ystävällisiä ja kohteliaita nuoria. Suurimman osan tunnemme jo vuosien takaa, kolmannen polven yrittäjä Annette Magi kuvailee.

Magi sukulaisineen pyörittää Helsingin jäätelötehdasta, Suomen vanhinta edelleen toimivaa jäätelövalmistajaa. Magin Italiasta muuttanut isoisä veljineen perusti tehtaan vuonna 1922. Nykyajan helsinkiläiset tuntevat yrityksen neljästä kesäisin toimivasta jäätelökioskista, joissa on irtojäätelövalikoiman lisäksi tarjolla vanhanajan vaniljapuikkoja. Vaniljapuikon erikoisuus on, että se on tiettävästi ainut Suomessa myytävä jäätelö, jonka jäätelömassaan ei ole vatkattu valmistusvaiheessa lainkaan ilmaa.

Helsingin jäätelötehdas palkkaa vuosittain kolmisenkymmentä kesätyöntekijää jäätelökioskeille, tehtaalle sekä kuljettajiksi. Yksi heistä on kuudetta kesää kioskilla työskentelevä Anni Järvinen.

– Jäätelönmyyjän työ on todella mukavaa. Kioskit ovat meren rannassa, ja työ on lähestulkoon ulkoilmatyötä. Myös asiakkaamme ovat kivoja, kun kesällä ihmiset ovat niin rennolla tuulella, Järvinen kertoo.

– Tänä vuonna on todella hyvä fiilis, että ylipäätään on kesätöitä. Monella kaverilla jäivät työt välistä, Järvinen lisää.

Kausityö on ratkaisevan tärkeää nuoria ja taloutta ajatellen

Monelle nuorelle kausityö on sujuva tapa päästä kiinni ensimmäisiin työpaikkoihin opintojen ohella. Työllisyyslukuja tarkastellessa erityisesti kesätöiden merkitys korostuu.

– 15­–24-vuotiaita työllisiä oli vuoden 2019 tammi–maaliskuussa Suomessa noin 227 000. Huhti–kesäkuussa luku oli puolestaan 299 000. Sama ilmiö toistuu joka vuosi, eli työssäkäyvien nuorten määrä kasvaa kesäisin huomattavasti, työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius toteaa.

Vuoden 2020 nuorten työllisyystilastoissa Helenius havaitsee saman ilmiön kuin aiempinakin talouden laskukausina. Nuorten työllisyys heikkenee rajummin verrattuna muihin ikäluokkiin, sillä uusien työntekijöiden palkkaamisen keskeyttäminen on usein yrityksille ensimmäisiä toteuttamiskelpoisia säästökeinoja.

Saman ilmiön on huomannut myös Annette Magi Helsingin jäätelötehtaalta.

– Tänä vuonna meille on palannut tuttuja työntekijöitä muutamien vuosien takaa, sillä he eivät ole saaneet kesätöitä omilta opiskelualoiltaan, Magi kertoo.

Jäätelökoju Kaisaniemen puistossa
Magin perheyritys on ilostuttanut helsinkiläisiä jo vuodesta 1922. Kuvassa jäätelökoju Kaisaniemen puistossa. Kuva: Helsingin jäätelötehdas

Kuka on tilapäinen työnantaja?

Työnantaja voi toimia tilapäisenä työnantajana, jos yritys maksaa kuuden kuukauden aikana palkkoja yhteensä alle 8 676 euroa (vuoden 2020 taso), ja jos yrityksellä ei ole vakituisia työntekijöitä. Vaikka työnantaja toimisi tilapäisenä työnantajana, tulee kausityöntekijöistä maksaa työeläkemaksu. TyEL-vakuutuksen ottaminen ei ole tilapäiselle työnantajalle välttämätöntä, mutta sen voi ottaa halutessaan.

Jos yrityksellä siis on vakituisia työntekijöitä, tai jos yritys maksaa puolessa vuodessa työntekijöilleen palkkaa yli 8 676 euroa (vuoden 2020 taso), täytyy työnantajan vakuuttaa myös kausityöntekijänsä TyEL-vakuutuksella. Tällöin työnantaja on lain mukaan sopimustyönantaja. Usein siis myös kausityöntekijät vakuutetaan tavallisella TyEL-vakuutuksella.

Alle 17-vuotiaista työntekijöistä ei makseta työeläkemaksua, oli kyseessä sitten tilapäinen työnantaja tai sopimustyönantaja.

Työntekijän TyEL-vakuutuksen lisäksi yrittäjän tulee lain mukaan hankkia eläkevakuutus myös itselleen. Jos yrittäjätoiminta kestää yli neljä kuukautta, ja jos yrittäjä arvioi työpanoksensa arvoksi vähintään 7 958,99 euroa vuodessa (vuoden 2020 taso), täytyy hänen hankkia itselleen YEL-vakuutus.

Tilapäisenä työnantajana työntekijöiden ansioiden ilmoittaminen on helppoa

Jos olet tilapäinen työnantaja, sinun ei tarvitse tehdä Elon kanssa erillistä TyEL-sopimusta. Riittää, että ilmoitat työntekijöidesi ansiot tulorekisterin asiointipalvelun sähköisellä ilmoituslomakkeella tai Palkka.fi-palkanlaskentapalvelun avulla. Tällöin valitse työeläkeyhtiöksi Elo.

Toinen mahdollisuus on ilmoittaa työntekijöiden ansiot paperilomakkeella, tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun tiedonsiirrolla tai ilmoituksella omasta palkkajärjestelmästäsi. Ilmoittaessa kysytään Elon yhtiötunnusta ja eläkejärjestelynumeroa. Elon yhtiötunnus on 54. Tilapäinen työnantaja käyttää tilapäisen työnantajan eläkejärjestelynumeroa, joka on 54-0000000U.

Lue Elon sivuilta lisätietoa, milloin työsuhteelle täytyy hankkia vakuutus >

Lue Elon sivuilta lisätietoa palkkatietojen ilmoittamisesta >

Lue Elon sivuilta lisätietoa yrittäjän YEL-vakuutuksesta >

Lue tulorekisterin sivuilta tarkempaa tietoa tilapäisestä työnantajuudesta > 

Hoida lakisääteiset eläkeasiat kerralla kuntoon! Jätä soittopyyntö