Elon Yrittäjän mobiililla hoidat YEL-vakuutusasiat missä ja milloin vain

Elon uusi Yrittäjän mobiili on kännykkäsovellus, jolla voit hoitaa kaikki yleisimmät YEL-vakuutusasiat. Sovellus on ladattavissa App Store ja Google Play -sovelluskaupoista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Elo haluaa kehittää digitaalisia palveluita, joiden avulla vakuutusasioiden hoitaminen olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

─ Suurimmalla osalla yrittäjistä on käytössään älypuhelin, joten tuntui luontevalta tuoda palvelut asiakkaan puhelimeen. Asiakaspalveluumme tulee päivittäin satoja yhteydenottoja ja samat pyynnöt toistuvat puhelusta toiseen. Tämän vuoksi toimme Yrittäjän mobiiliin juuri ne palvelut, joille on asiakkaidemme keskuudessa eniten kysyntää. Esimerkiksi vakuutustodistusten tilaaminen omaan sähköpostiin onnistuu nyt napin painalluksella, jonka jälkeen todistuksen voi välittää eteenpäin, kertoo Elon liiketoiminta-asiantuntija Kristiina Sandén.

Voimassaolo-, maksu- ja työtulotodistusten lisäksi voit tarkistaa laskun eräpäivän ja pyytää tarvittaessa lisää maksuaikaa Yrittäjän mobiililla. Sovelluksesta löytyvällä YEL-laskurilla pystyt arvioimaan tulevan eläkkeesi määrän sekä YEL-työtulon vaikutuksen mahdollisiin sosiaalietuuksiisi.

─ Olisi tärkeää muistaa, että YEL-työtulon ajan tasalla pitäminen ei ole yrittäjälle pelkästään tulevan työeläkkeen kartuttamista. YEL-työtuloon perustuvat myös Kelan sairauspäivärahat sekä vanhempain- ja työttömyysetuudet. Yrittäjän mobiilin kautta asiakas pääsee saman tien ilmoittamaan muutoksen YEL-työtuloonsa ja me hoidamme loput. Näin asiat hoituvat heti eikä asiakkaan tarvitse jonottaa puhelimessa ruuhka-aikana tai odotella vastausta sähköpostiinsa, Sandén selittää.

Yrittäjän mobiilille innokas vastaanotto

─ Yrittäjän mobiilia on esitelty asiakkaille muun muassa Elo-kuvissa asiakaskiertueella ja vastaanotto on ollut todella positiivista. Etenkin yksinyrittäjät kokevat, että sovellus on ollut helppo työkalu pienten vakuutusasioiden hoitoon, kuten todistusten tilaamiseen ja maksuajan pidentämiseen. Yrittäjän mobiili on saanut kiitosta ulkoasusta ja selkeistä toiminnoista. Kuuntelemme asiakkailta tulevaa palautetta tarkalla korvalla, sillä sen avulla voimme kehittää sovellusta entistä paremmaksi, kertoo Sandén.

Lataa Yrittäjän mobiili iPhoneen Applen App Storesta tai Android-puhelimeen Google Play -sovelluskaupasta.