Askeleen edellä ja tuntosarvet pystyssä – Amiko luottaa innovatiiviseen kasvuun

 

Tilitoimiston ja softatalon ostaneella henkilöstöpalveluyrityksellä on takanaan neljä kasvuntäyteistä vuotta. Amikon perustajat uskovat, että panostamalla innovatiivisiin ratkaisuihin ja rentoon yrityskulttuuriin suunta pysyy samana.

Amikon Pasilan toimitilassa käy kuhina, kun yrityksen työntekijät valitsevat päivän lounaspaikkaa. Ilmassa on huumoria ja rentoa meininkiä.

Vitseiltä ja naurunremakoilta ei voi muutenkaan välttyä Amikon pirteän vihreäksi sisustetussa toimistossa.Yrityksessä luotetaan kaverilliseen meininkiin. Nimikin sen kertoo: Amiko tulee esperanton kielestä ja tarkoittaa toveria.

Ystävyksiä ovat myös yrityksen perustajajäsenet Jari Parkkinen ja Toni Eklund. Kummallakin on pitkä työhistoria henkilöstövuokrausalan yrityksistä. Toisensa he tapasivat alun perin alan yrityksen johtoryhmässä.

Miehet tiesivät, että kovasta kilpailusta huolimatta alalla oli vielä tilaa uudelle toimijalle. Vuonna 2014 he päättivät ryhtyä yrittäjiksi ja perustaa oman yrityksen hyvin tuntemalleen toimialalle. Seuraavana vuonna Amiko aloitti toimintansa.

– Haluamme tarjota työelämäratkaisuja intohimolla, kuvailee Toni yrityksen missiota.

Uskoa itseen ja uudistumiseen

Yrityksen alkuvuodet ovat olleet menestyksekkäitä, mutta laakereillaan miehet eivät lepää nytkään, kun Amiko on alan 20 suurimman toimijan joukossa. Aseman vakiinnuttaminen markkinoilla on vaatinut investointeja ja riskinottokykyä.

– Yrittäminen vaatii aina rahallista, ajallista ja henkistä panosta. Luotimme kuitenkin alusta asti liikeideaamme, kertovat miehet.

– Meillä oli siitä hyvä lähtöasema, että asiakkaita oli valmiina. Puhelin soi ja ensimmäiset tilaukset vastaanotettiin, kun vasta kalustimme toimitilaamme, he muistelevat.

Aluksi henkilöstöpalveluihin keskittynyt yritys käsittää nykyisellään myös tilitoimiston ja softatalon. Yritys tuottaa monialaisesti henkilöstö- ja taloushallinnon palveluita, yhdistäen omia tietojärjestelmiä asiakkaiden tarpeisiin.

– Olemme kehittäneet toimintaamme jatkuvasti ja onnistuneet tekemään innovatiivisia ratkaisuita. Kun olemme huomanneet asiakkaillamme olevan tietynlaisia tarpeita, olemme pyrkineet saamaan ne osaksi tarjontaamme, selittää Toni.

– Alan tuntemuksen lisäksi tässä saa olla aikamoinen propellihattu päässä, Jari toteaa.

Tukipalveluita tarjoavan yrityksen työ on usein ulkopuolisille näkymätöntä toimintaa, jonka avulla varmistetaan, että asiakasyrityksessä kaikki menee niin kuin pitääkin.

– Olemme monessa mukana. Viimeksi törmäsin oman yritykseni kädenjälkeen matkustaessani Gibraltarilla. Satamassa oli ankkuroitu laiva, joka käyttää yhtiömme it-ratkaisuja ja laskemme myös kyseisen laivan henkilökunnan palkat, nauraa Jari.

”Työelämän perhe”

Vaikka yritys on kasvanut kovaa tahtia ja joukkoon on liittynyt erilaisista taustoista tulleita uusia tekijöitä, perustajien tavoitteena on pitää yrityksessä rento ja kotoisa tunnelma.

– Olemme nähneet kaikenlaista työuriemme aikana. Haluamme, että Amiko on nimenomaan hyvä ja turvallinen yhteisö – työelämän perhe. Olemme työntekijöidemme tukena niin työssä kuin vapaa-ajalla, miehet kertovat.

Toimipisteitä Amikolla on ympäri Suomea. Koska yrityksessä halutaan vaalia perheenomaista tunnelmaa, tapaavat eri puolilla maata työskentelevät työntekijät toisiaan muun muassa ulkomailla pidettävien budjettipäivien merkeissä.

– Lähdemme vuosittain työporukalla ulkomaille, missä teemme töitä ja tutustumme kohdemaan kulttuuriin. Yhteiset reissut yhdistävät meitä ja ylläpitävät yrityksen kulttuuria.

Vuosien myötä Tonille ja Jarille on karttunut laajat verkostot. Hyvien kontaktien kautta yrityksen palvelukseen on saatu osaavia tekijöitä. Sitoutunut ja hyvinvoiva työntekijä on yrityksen tärkein voimavara. Siksi Amiko pyrkii olemaan luotettava ja pitkäjänteinen kumppani asiakkaidensa lisäksi myös työntekijöilleen.

– Seuraamme työntekijöidemme stressitasoja ja työhyvinvointia. Olemme epäonnistuneet siinä vaiheessa, kun työntekijämme voi huonosti, linjaavat miehet yhteen ääneen.

Työ vai harrastus?

Työtekijöiden hyvinvointia seurataan ja ylitöitä tekevät alaiset passitetaan viettämään lomaa. Entä muistavatko miehet pitää huolta omasta jaksamisestaan?

– Työpäivät ovat välillä pitkiä. Kun suhtautuu työhönsä intohimolla ja tekee itselleen, ei tunteja tule laskettua, toteaa Toni.

– Yrittäminen tuntuu melkein harrastukselta. Toki välillä täytyy myös huilata, jokaisen pää vaati työstä irtautumista, täydentää Jari.

Liikunta auttaa pään puhdistamiseen. Toimistorakennuksesta löytyy onneksi kuntosali, joten kauaksi ei tarvitse lähteä punttisalille päästäkseen. Myös golf ja veneily ovat Tonille ja Jarille mieleisiä harrastuksia. Kaiken kiireen keskellä perheelliset miehet pyrkivät viettämään aikaa kotonakin.

Ajatusten tuulettamisesta ja rentoutumisesta on hyötyä myös yritykselle:

– Parhaat ideat syntyvät lomalla tai sängyssä juuri ennen nukahtamista, Jari toteaa.

Näköalapaikka yritysmaailmaan

Yrittäjiksi ryhtyneet miehet kokevat olevansa etuoikeutetussa asemassa, sillä töidensä ja asiakasyritystensä kautta he pääsevät näkemään laajan skaalan suomalaista talouselämää.

– Hienoimpia juttuja tässä on nimenomaan erilaisiin yrityksiin ja niiden toimintaan tutustuminen, he kehuvat.

Miehet ovatkin päässeet näkemään paljon kuluneen neljän vuoden aikana. Lukuisiin tehtyihin työtunteihin sisältyy niin haasteita kuin isoja onnistumisiakin.

– Jokainen päivä on uusi haaste, he naurahtavat.

Kaverukset muistelevat kuluneita vuosia ilolla. Myös tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Takana on neljä fantastista vuotta ja kovaa kasvua. Pyrimme olemaan jatkossakin tuntosarvet päässä ja askeleen edellä. Uskomme, että edessä on lisää kasvua ja kansainvälistymistä, miehet maalailevat yrityksensä tulevaisuudennäkymiä.

Lue Amikon perustajien vinkit onnistuneeseen rekrytointiin