6 vinkkiä freelancerin palvelun ostamiseen

 

  1. Suhtaudu vakavuudella freelancerin valintaan, vaikka resurssi on joustava. Asiakas arvioi työtä kokonaisuutena, joka muodostuu myös freelancerin tekemästä työstä. Olet itse vastuussa loppuasiakkaalle freelancerin valinnasta.
  2. Pyydä referenssejä verkostolta tai katso huolella arviot. Kokeile ensin pienemmällä työtehtävällä ja katso, miten toimii.
  3. Hinnoittele kokonaisuus oikein. Se vaatii hieman harjoittelua. Tutuilta freelancereilta saa helposti tietää hintahaarukan, millä työn saa.
  4. Niin esimiehen kuin toimeksiantajan tärkein tehtävä on hoitaa työn suorittamisen edellytykset kuntoon. Freelancer huolehtii itse työvälineistään, mutta hänen pitää saada myös riittävä tieto tehtävästä työstä.
  5. Jos yhteistyö freelancerin kanssa ei toimi, lopeta käyttäminen. Suomi on täynnä taitavia ihmisiä, jotka haluavat tarjota palveluita. Kellään ei ole viime kädessä varaa käyttää huonoja freelancereita.
  6. Tee itse ne asiat, mistä nautit eniten ja missä koet olevasi parhaimmillaan. Ulkoista rutiinit tai ne asiat, joissa joku muu on sinua parempi tekemään toteutuksen.

Vinkit antoi yrittäjä Tommi Elomaa Roninworksilta.