5 vinkkiä vanhempainvapaalle jäävälle yrittäjälle


1. Etsi erilainen tuuraaja. Vaihtuva johto on myös yritykselle paikka kehittyä. Mieti, mitä tärkeää osaamista yrityksestäsi puuttuu, ja etsi henkilö joka täydentää kokonaisuutta osaamisellaan ja kehittää toimintaa eteenpäin.

2. Luo kommunikoinnille pelisäännöt. Sopikaa selkeä kommunikoinnin malli toimivan yritysjohdon kanssa. Kuinka usein yhteyttä pidetään ja minkä tasoisista asioista? Pitäytykää suurissa linjoissa ja merkittävissä päätöksissä.

3. Mieti mitä vanhempainvapaan jälkeen tapahtuu. Pidempi vapaa on yrittäjälle hyvä paikka pohtia omaa roolia yrityksessä. Omaa tulevaisuuden roolia kannattaa pohtia tapauksessa, jossa tuuraava johtaja on pitänyt hyvää huolta liiketoiminnasta. Jos operatiivinen johtaminen toimii hyvin sijaisen voimin, voi yrittäjä jatkossa keskittyä enemmän esimerkiksi kehitystyöhön.

4. Varmistakaa sujuva vaihto. Olkaa tuuraajan kanssa vähän aikaa samaan aikaan töissä, ja käykää läpi käytäntöjä. Puhukaa suoraan ja miettikää tulevaisuutta: mihin asioihin olette yrityksessä tyytyväisiä ja mihin haluaisitte muutosta.

5. Varmista, että YEL-vakuutuksen työtulo vastaa tulojasi. Vanhempainpäiväraha määräytyy YEL-työtulon perusteella.

Vapa Median yrittäjät Ida Hakola ja Ilona Hiila antoivat vinkit.
Lue asiakkaamme Vapa Median tarina >