”Mutsi, sä oot ihan huurussa!” Viime kesänä usein kuulemani teinin tokaisu ei liittynyt juhannuksen hyytävään keliin vaan omaan mielentilaani - kireiden hermojen ja huonosti nukuttujen öiden muodostamaan epätoivottavaan tilaan, josta on muistona pelkkä ahdistus. Koulujen päättyminen ja oma lähestyvä kesäloma alkavat nostaa pieniä pelon väreitä mieleeni, mutta tänä kesänä aion valmistautua koitokseen aikaisempaa paremmin.

Lue lisää

Perehdytys on tärkeä osa uusien työntekijöiden sisäänajossa. Perehdytyksessä käydään läpi työn tavoitteet, vaatimukset ja tietenkin se tieto tai taito, jota työssä tarvitaan. Olennaista perehdytyksessä on luoda ilmapiiri, jossa kysyminen ja kyseenalaistaminen ovat sallittuja ja toivottuja toimintatapoja, kertoo Elon työhyvinvointijohtaja Anu Suutela Vuorinen blogissaan.

Lue lisää

Helsingin Sanomissa oli lauantaina 17.6. kaksikin juttua eläkkeistä. Rantala esitti sinänsä hyvältä vaikuttavaa yrittäjien eläkejärjestelmän kehittämistä. Toinen juttu koski kahdeksan suuren maan eläkevastuita: siinä kerrottiin, että vastuissa on 400 biljoonan dollarin vaje. Tämän verran siis tarvittaisiin rahaa lisää, jotta eläkkeet voitaisiin maksaa. Juttu oli ihan asiallinen ja Eläketurvakeskuksen vastaukset ihan mainiota.

Lue lisää

Yksi elämän suurimmista muutoksista on eläkkeelle jääminen, jolla on sekä käytännöllisiä että psykologisia vaikutuksia. Ei enää tarvitse lähteä aamulla töihin, ja mieleen saattaa nousta kysymys: Onko elämälläni enää merkitystä, kun minua ei tarvita töissä ja lapsetkin pärjäävät jo omillaan? Elon ylilääkäri Jyrki Varjonen pohtii blogissaan eläkkeelle jäämisen tuomaa elämänmuutosta.

Lue lisää

Kansainvälinen ilmastojärjestö AODP arvioi keväällä Elon sijoitustoiminnan ilmastotyön parhaimpaan AAA-kategoriaan eli parhaan kolmen prosentin joukkoon maailman suurimmista sijoittajista. Elon mittarit ja ilmastotavoitteet arvioitiin maailmanlaajuisesti peräti kuudenneksi parhaimmiksi. Sain tilaisuuden kertoa ajatuksistamme Lontoossa vastuullisen sijoittamisen seminaarissa. Monelle kuulijalle suomalainen eläkeyhtiö oli aivan uusi tuttavuus – ruotsalaisia sijoittajia oli kuulemma kuultu monesti. Aiheenani oli ”YK:n kestävän kehityksen tavoitteet osana sijoitustoimintaa”.

Lue lisää

On todella hienoa, että meillä Suomessa yrittäjyyden suosio on vahvassa nousussa. Koko maamme etu on, että löytyy ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa yrittämisen riskin ja näkevät siinä mahdollisuuden menestyä. Tämän rohkeuden kautta syntyy uusia työpaikkoja ja sen turvin luodaan hyvinvointia maahamme. On tavattoman tärkeää, että yrittäjät varautuvat myös mahdollisiin riskeihin. Mitä jos sairastun? Entä jos menetän työkykyni? Miten käy elantoni, jos olen vanhempainvapaalla?

Lue lisää

Finanssialalla käynnissä oleva teknologinen murros on vertaansa vailla. Jos internet mullisti toimialan 90-luvulla, niin lohkoketjujen, alustatalouden, tekoälyn ja avointen rajapintojen yhteisvaikutus tulee räjäyttämään alan palvelukehityksen ja liiketoimintamallit, jopa arvonluontimekanismit.

Lue lisää

Työeläkeote on kuin veroehdotus. Sen voi halutessaan lukea vaikkapa tyylilläni edeten nurinkurisesti lopputuloksesta muuhun sisältöön. Tärkeintä on tarkistaa, että siinä on kaikki palaset kohdillaan ja jos jotain puutteita ilmenee, tehdä korjauspyyntö otteen tietoihin. Työeläkeote kuitenkin eroaa eräällä erittäin merkittävällä tavalla veroehdotuksesta. Siinä missä veroehdotus koskee yhden vuoden verotietoja –työeläkeotteen tiedot taas vaikuttavat loppuelämäsi eläkkeen määrään.

Lue lisää

Mitä pk-yrityksissä voisi tehdä hyvän henkilöstöjohtamisen ja työkyvyn edistämiseksi, kun resurssit ovat niukassa eikä pienissä tai keskisuurissa yrityksessä useinkaan ole henkilöstöasioihin perehtynyttä henkilöä? Päätöksen panostaa henkilöstöjohtamiseen on oltava johdon strateginen valinta. Kun halutaan panostaa yrityksen kilpailukykyyn tai kun haetaan kasvua, on syytä kiinnittää huomiota henkilöstöjohtamisen rakenteisiin. Kasvavat ja menestyvät yritykset…

Lue lisää

Ladataan…