Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämää vuosittaista NY Job Shadow -päivää vietettiin 31.10. Elo on osallistunut päivään aiempinakin vuosina, mutta ensimmäisen kerran sain itse mahdollisuuden osallistua jakaessani osan työpäivästäni 19-vuotiaan Saraella Kojon kanssa. Etukäteen pohdin, mitä haluaisin Saraellan työstäni oppivan. Päivän tärkeimmäksi tavoitteeksi halusin nostaa sen, että Saraella näkee elolaisten viihtyvän työssään ja tekevän sitä ilolla ja innolla.

Lue lisää

Harvoin tulee mietittyä, millainen oma yrityskulttuuri on, mitä se ei ole tai millaista se on muualla. Yrityskulttuuria pitää helposti itsestäänselvyytenä eikä näe, että se on kaiken mahdollistaja. Se kuvaa tavat toimia ja paljastaa, miksi yrityksessä ollaan juuri sellaisia kuin ollaan, pohtii Elon toimitusjohtaja Satu Huber blogissaan.

Lue lisää

Päivät lyhenevät, ilmat kylmenevät – jos ne lämpimiä koskaan olivatkaan – ja kesätyö Elossa on loppusuoralla. Ennen kuin ensi viikolla länttään kulkukorttini viimeisen kerran ulosleimaukseen, tahtoisin kertoa lyhyesti siitä, millainen oli kesähessun Elo-kesä viestinnän opiskelijan silmin.

Lue lisää

Kesäloma on useimmilla meistä takana ja totuttelu takaisin arkirytmiin menossa. Ajatus edessä olevasta syksystä voi tuntua joko innostavalta tai uuvuttavalta. Ajattelit kummin tahansa, voit vaikuttaa omaan työhyvinvointiisi. Elon työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Salme Honkanen kertoo vinkit.

Lue lisää

Eläketurvakeskus julkaisi yhdessä VM:n ja Sitran kanssa mielenkiintoisia laskelmia työeläkejärjestelmän tulevaisuudesta vaihtoehtoisilla tulevaisuudenkuvilla. Yksi vaihtoehdoista on valtiosihteeri Martti Hetemäen tavoitteeksi esittämä 80 prosentin työllisyysaste. Käytännössä tämä tarkoittaa siis täystyöllisyyttä.

Martin esittämässä, korkean työllisyyden vaihtoehdossa työeläkkeiden rahoituksen lähivuosikymmenien tiukka tilanne helpottuisi. Myös eläketurvan taso parantuisi. Tavoitteen realistisuutta voi epäillä, mutta vaihtoehto joka…

Lue lisää

”Mutsi, sä oot ihan huurussa!” Viime kesänä usein kuulemani teinin tokaisu ei liittynyt juhannuksen hyytävään keliin vaan omaan mielentilaani - kireiden hermojen ja huonosti nukuttujen öiden muodostamaan epätoivottavaan tilaan, josta on muistona pelkkä ahdistus. Koulujen päättyminen ja oma lähestyvä kesäloma alkavat nostaa pieniä pelon väreitä mieleeni, mutta tänä kesänä aion valmistautua koitokseen aikaisempaa paremmin.

Lue lisää

Perehdytys on tärkeä osa uusien työntekijöiden sisäänajossa. Perehdytyksessä käydään läpi työn tavoitteet, vaatimukset ja tietenkin se tieto tai taito, jota työssä tarvitaan. Olennaista perehdytyksessä on luoda ilmapiiri, jossa kysyminen ja kyseenalaistaminen ovat sallittuja ja toivottuja toimintatapoja, kertoo Elon työhyvinvointijohtaja Anu Suutela Vuorinen blogissaan.

Lue lisää

Helsingin Sanomissa oli lauantaina 17.6. kaksikin juttua eläkkeistä. Rantala esitti sinänsä hyvältä vaikuttavaa yrittäjien eläkejärjestelmän kehittämistä. Toinen juttu koski kahdeksan suuren maan eläkevastuita: siinä kerrottiin, että vastuissa on 400 biljoonan dollarin vaje. Tämän verran siis tarvittaisiin rahaa lisää, jotta eläkkeet voitaisiin maksaa. Juttu oli ihan asiallinen ja Eläketurvakeskuksen vastaukset ihan mainiota.

Lue lisää

Ladataan…