YEL-vakuutus on yrittäjän turvaverkko ja vaikuttaa suoraan sosiaaliturvaan muun muassa työttömyydessä, perhettä perustaessa, sairastuessa ja eläkkeelle jäädessä. YEL-vakuutuksen työtulo on eläkkeen lisäksi monen sosiaalietuuden perusteena, sillä Kela käyttää YEL-työtuloa yrittäjän etuuksien laskennassa. YEL-vakuutuksen monipuolisuudesta kertovan juttusarjan ensimmäisessä osassa Elon liiketoiminta-asiantuntija Kristiina Sandén selventää, miksi YEL-työtulo kannattaa pitää oikealla tasolla koko työuran ajan.

Lue lisää

Mauno Hietikko, tuttavallisemmin Manu, on monille tuttu kasvo kentällä. Kierrettyjä paikkakuntia on vuosien varrella tullut useita satoja ja ajettuja kilometrejä niin monta, ettei laskuissa voi edes pysyä. Myös kumppaniyhteistyö on käynyt tuttuakin tutummaksi. Lue lisää Manun polusta Eloon ja nappaa samalla vinkit eläkkeelle jäämiseen.

Lue lisää

Elo tarjosi Suomen juhlavuoden kunniaksi sadalle suomalaiselle koululuokalle käyttöön vuodeksi Mightifier-sovelluksen. Mightifierin avulla koululaiset harjoittelevat positiivisen palautteen antamista tunnistaen vahvuuksia luokkakavereidensa päivittäisestä toiminnasta. Kysyimme yhdeltä mukana olevalta luokanopettajalta, miten hän kokee positiivisen palautteen ja vahvuuksiin keskittyvän kulttuurin edistävän päivittäistä jaksamista luokan arjessa.

Lue lisää
  1. Kävele mieli virkeäksi. Mitä intensiivisempi työ, sen intensiivisempi irtiotto tarvitaan. Järjestä työpaikalla tyhy-päivä kävelyn ympärille.
  2. Iloitse pienistä. Kun ongelmat ovat suuria, tai niiden korjaaminen on hidasta, kannattaa tietoisesti opetella iloitsemaan hyvin pienistä onnistumisista. Vaikka siitä, että on saatu pidettyä palaveri, jossa jokainen on saanut sanoa vapaasti mielipiteensä.
  3. Ajattele matkaa,
Lue lisää

Elon liiketoiminta-asiantuntija Kristiina Sandén on työskennellyt Elossa kolme vuotta ja kertoo vuosien varrella tulleensa monta hyvää yhteistyökokemusta rikkaammaksi. –On tullut törmättyä kumppaneiden myyjiin, jotka ovat jääneet positiivisina yhteistyökokemuksina mieleen, ja joiden ansiosta yhteistyö on aina ollut helppoa ja mukavaa, Kristiina kertoo.

Lue lisää

Ladataan…